Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 martie. Se schimbă vremea. Ce au anunțat specialiștii

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 martie. Se schimbă vremea. Ce au anunțat specialiștii
Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 martie. Se schimbă vremea

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru joi, 5 martie 2020. Se anunță schimbări ușoare de vreme, temperaturi în scădere și ploi, îndeosebi în Capitală.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 martie 2020

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru ziua de joi, 5 martie 2020. În regiunile vestice, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele de ziua precedentă, dar în restul teritorului vor fi semnificativ mai scăzute, așa că maximele se vor încadra între 4…5 grade local în Transilvania și nordul Moldovei și 14 grade în Dobrogea și estul Munteniei.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 martie. Se schimbă vremea. Ce au anunțat specialiștii
Starea vremii de la ora 8.00

Se anunță ploi în Transilvania și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și Muntenia, cu precădere în zonele de deal, dar și în Dobrogea. La munte local vor fi ninsori și lapoviță, iar la orele serii precipitațiile mixte vor fi posibile trecător și în zonele mai joase de relief din centru și nord-est.

Vremea în București

În Capitală, valorile termice vor fi mult mai scăzute decât ieri, cu o maximă de 12…13 grade Celsius. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi redusă.

Prima parte a zilei va aduce 12 grade Celsius în termometre, temperatură care se va simți cu un grad mai puțin. Se anunță perioade de ploaie, procentul de precipitații fiind de 70%. Vântul va sufla cu 13 kilometri pe oră, la rafale ajungând la 18 kilometri pe oră.

A doua parte a zilei aduce în termometre 4 grade Celsius, temperatură ce se va simți cu un grad mai puțin. Cerul va fi parțial spre predominant noros, vântul va sufla cu o intensitate de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 15 kilometri pe oră, iar procentul de precipitații va fi de 25%.