Prognoza meteo. Cod galben pentru toată țara. Până când este valabil

Prognoza meteo. Cod galben pentru toată țara. Până când este valabil
Prognoza meteo. Cod galben pentru toată țara. Până când este valabil

Se strică vremea în România! Meteorologii anunță cod galben de ploi și vijelii în toate regiunile țării. Până când va fi valabilă atenționarea emisă de ANM, aflați în paragrafele următoare.

Cod Galben de ploi și vijelii în toată țara

În această dimineață, meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de ploi și vijelii și vizează toate zonele României. Atenționarea este valabilă pe perioada 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00, și a intrat deja în vigoare.

„În intervalul menţionat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp“, potrivit meteorologilor.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, dar și în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Prognoza pentru București: Ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală, ce a intrat în vigoare astăzi, 11 iunie, la ora 10:00, și este valabilă tot până sâmbătă, la aceeași oră.

Se anunță ploi torențiale, descărcări electrice și este posibil să apară vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 degrade, iar cele minime între 16 și 18 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI