Prognoza meteo ANM, vineri, 7 iunie. Vremea se anunță călduroasă

Prognoza meteo ANM, vineri, 7 iunie. Vremea se anunță călduroasă
Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 7 iunie

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme caldă pentru ziua de vineri, 7 iunie. Se pare că tiparul acesta se potrivește pentru majoritatea regiunilor din România, astfel că, după nenumărate zile de ploi și vânt, avem parte de o zi liniștită.

Vremea în București

Maxima zilei de vineri, 7 iunie, este de 28 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni puternice. Vânturile vin din partea de vest a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea aduce minima de doar 17 grade Celsius și o aversă. Vânturi vin dinspre vest cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.  În Capitală, se anunță o atmosferă destul de liniștită până în a doua jumătate a zilei de vineri. Spre seară va crește probabilitate de averse și tunete. De asemenea, se indică și intensificări ale vântului.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor”, arată ultima avertizare a specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Graficul temperaturilor din luna iunie, 2019
Graficul temperaturilor din iunie 2019

Vremea în toată țara

În zona muntoasă se anunță averse pentru ziua de vineri, 7 iunie. Vor fi prezente tunete și fulgere în majoritatea masivelor. Din păcate, va ploua mult, în special după-amiaza și sunt așteptate vijelii și grindină. La mare, vreme este însoțită de nori care vor aduce ploi trecătoare. Temperaturile indică o zi numai bună de mers pe plajă, apa fiind perfectă pentru baie.

În weekend-ul ce urmează, furtunile se mută în zona de est a teritoriului României. Duminică și luni vor continua în sud estul și centrul țării, în zonele montane și submontane. Vremea va rămâne caldă, în ziua de luni indicându-se chiar și temperaturi de 30 de grade Celsius în aproape toată România.