Prognoza meteo AccuWeather, joi, 6 iunie. Avertizările ANM continuă. Ce se întâmplă cu vremea

Prognoza meteo AccuWeather, joi, 6 iunie. Avertizările ANM continuă. Ce se întâmplă cu vremea
Prognoza meteo 6 iunie

Prognoza meteo AccuWeather pentru joi, 6 iunie, indică ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în majoritatea zonelor țării. Iată care sunt avertizările meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie și cum va fi vremea în toată țara.

UPDATE 13.19 Hidrologii au emis joi, 6 iunie 2019, o atenționare cod roșu de inundații pentru râurile din județul Timiș. În acest județ, din cauza viiturilor din amonte, pe râul Bega, s-a depășit cota de pericol, ceea ce înseamnă că există un risc crescut de producere a inundațiilor.

Potrivit specialiștilor, atenționarea este valabilă până joi seara, la ora 18.00.

UPDATE 10.55: Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o informare meteo de Cod Galben, valabilă în intervalul 06 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10, pentru jumătatea de nord-vest, dar și în nord-estul țării. În această perioadă, se pot semnala: ”averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.”.

Harta privind avertizarea ANM de cod galben
Harta privind avertizarea ANM de cod galben

Un alt mesaj de informare de la ANM vizează județele Bihor, Arad și Timiș. Și aici, vremea va avea manifestări severe, în intervalul 06 iunie, ora 22 – 07 iunie, ora 06.

Harta și avertizarea ANM care vizează județele Bihor, Arad și Timiș
ANM a emis o avertizare pentru județele Arad, Bihor și Timiș

Vremea în București

Maximele pentru București, pentru 6 iunie, sunt de 26 grade Celsius, alături de un cer noros spre parțial senin. Vânturi vin din zona de sud a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Noaptea aduce minima de doar 15 grade Celsius și un cer mai mult senin. Vânturi vin dinspre vest cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor”, arată ultima avertizare ANM. Intervalul de valabilitate este cuprins între 5-7 iunie, până la orele 23:00.

Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie
Prognoza meteo pentru joi, 6 iunie. Ce indică meteorologii de la ANM?

Prognoza meteo în toată țara

Cantitățile de apă, conform prognozei, pot ajunge la 40 l/mp. Vremea rea nu ne părăsește, astfel că hidrologii au emis un cod galben și portocaliu de inundații pentru Dunăre și pentru răurile din 40 de județe. Maxima ajunge la 30 de zile, iar minima nopții se situează între 10 și 19 grade Celsius. Tot în a doua jumătate a zilei se anunță perioade de instabilitate atmosferică, în special în sud, vest, centru, nord, în zonele de deal și de munte.

Vântul va avea intensificări și poate cădea și grindină. Pe litoral se anunță vreme caldă, temperaturile fiind cuprinse între 26 și 17 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar noaptea va fi una senină.