Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 19-20 octombrie. Ce se întâmplă cu vremea

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 19-20 octombrie. Ce se întâmplă cu vremea

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru zilele următoare, în care se încadrează și mult așteptatul weekend. Ce se întâmplă cu vremea în zilele de 19 și 20 octombrie?

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 19-20 octombrie 2019

Nu mai e loc de incertitudini. Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, dar până acum ne-am bucurat, printre puținele zile deosebit de reci, mai mult de partea ei blândă. Această latură a toamnei va rămâne cu noi și la sfârșitul acestei săptămâni, când ne vom bucura de razele soarelui, pentru că mercurul din termometre va indica pe timpul zilei valori de peste 20 de grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 19-20 octombrie. Ce se întâmplă cu vremea
Parcul Carol, București

Cu toate acestea, în cele două dimineți, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă ori ceață asociată cu burniță, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice. Fenomenele vor fi însoțite de vânt, ce va sufla slab spre moderat în regiunile intracarpatice. În zona abia menționată, minimele termice se vor situa între 6 și 15 grade Celsius, în timp ce maximele pot atinge 26 de grade Celsius. Temperaturi mai mici se vor înregistra în estul Transilvaniei, unde sunt prognozate și precipitații, însă doar pe arii restrânse.

Vremea în București

  • Sâmbătă, 19 octombrieaccuweather.com arată că bucureștenii vor fi surprinși în prima parte a zilei de nori joși și ceață, dar de o maximă de 24 de grade care se va simți cu un grad mai mult. Precipitațiile nu își vor face simțită prezenta, având un procent de 2%, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, termometrele vor arăta 10 grade Celsius, precipitațiile nu vor apărea, iar vântul va sufla slab.
  • Duminică, 20 octombrie – ziua începe tot cu nori joși și ceață peste București și, precum în ziua precedentă, o maximă de 24 de grade Celsius care se va simți cu un grad mai mult. Precipitațiile vor sta departe, iar vântul va sufla slab, cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 13 kilometri pe oră. Noaptea, cerul va fi senin spre parțial noros, iar termometrele vor arăta 10 grade Celsius. Procentul de precipitații se păstrează mic, de 2%, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafală ajungând la 11 kilometri pe oră.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI