Sezonul de toamnă 2019 a început oficial! Ce se întâmplă cu vremea în România

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial! Ce se întâmplă cu vremea în România
Sezonul de toamnă 2019 a început oficial

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial luni, 23 septembrie. Ce se întâmplă cu vremea în România de azi, de când ziua scade și noaptea devine din ce în ce mai lungă?

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând prin emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, și a doua oară în jurul datei de 23 septembrie, când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând emisfera cerească nordică în cea sudică.

Pentru următoarea perioadă, specialiștii meteo anunță valori termice diurne scăzute, instabilitate atmosferică în toată țara și temperaturi în scădere. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice diurne vor fi în scădere în regiunile nord-vestice, în creștere în cele sudice și nu vor avea variații importante în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi cât cuprinde.

Ele își vor face simțită prezența în special spre seară și noaptea în regiunile intracarpatice, la munte și pe arii relativ restrânse în restul țării. Maximele se vor încadra în general între 18 grade Celsius în vest și 28 de grade Celsius în sudul extrem. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius. Cele mai scăzute, însă, vor fi în estul Transilvaniei, până spre 5 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar izolat se va semnala ceață.

Vremea 23 septembrie, în România

Conform accuweather.com, luni, 23 septembrie, ne bucurăm de vreme caldă, pentru că de marți, 24 septembrie, toamna va fi personaj principal.

Sezonul de toamnă 2019 a început oficial! Ce se întâmplă cu vremea în România
Vremea, marți, 23 septembrie

În timp ce luni se încălzește în sudul țării, în regiunile nord-vestice, valorile termice diurne vor fi în scădere. Astfel, de marți, instabilitatea atmosferică va fi sintagma de bază pentru fiecare zi, iar temperaturile vor fi în scădere.