Prognoza meteo ANM vineri, 16 august. Vreme instabilă și averse, însoțite de descărcări electrice

Autor: Alexandra Chivu - 09:03, 16 aug. 2019
Prognoza meteo ANM vineri, 16 august

Prognoza meteo emisă de specialiștii ANM pentru vineri, 16 august, anunță vreme răcoroasă, instabilă, cu averse, însoțite de descărcări electrice în Carpații de Curbură și Meridionali, în Transilvania, Oltenia, Muntenia și doar izolat în restul țării.

Prognoza meteo ANM vineri, 16 august

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vineri, 16 august, vremea va fi răcoroasă și cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse și descărcări electrice în Carpații Meridionali și de Curbură, local în restul zonei de munte, în Transilvania, Oltenia, Muntenia și izolat în restul țării.

Prognoza meteo ANM vineri, 16 august. Vreme instabilă și averse, însoțite de descărcări electrice
După 16 august, vremea se va îmbuna ușor

La munte, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, în timp ce vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile extracarpatice. Maximele zilei vor fi cuprinse între 19 grade Celsius, raportate în estul Transilvaniei și 29 de grade Celsius în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor încadra în general între 9 și 19 grade Celsius.

Vremea 17 – 25 august

După 16 august, vremea se va îmbuna treptat de la o zi la alta. Astfel, până pe 20 august, temperaturile vor ajunge din nou la 34 de grade Celsius. Însă, la scurt timp, vom avea parte de o nouă răcorire a vremii, astfel că în jurul datei de 25 august temperatura maximă nu va depăși 28-29 de grade Celsius.

Minimele vor scădea și ele de la valori medii de 19-20 de grade Celsius înregistrate între 12 și 16 august, spre medii în jurul a 16 grade Celsius în data de 18 august. Ulterior, minimele vor crește spre 18 grade Celsius, în data de 21 august. Până în data de 25 august, minimele vor scădea spre 16 grade Celsius, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată din acel moment încolo.

Vremea în București

Vineri, 16 august, vemea în Capitală va fi capricioasă. Maxima zilei va fi de 26 de grade Celsius și procentul de precipitații de 40%, așa că pe bucureșteni îi așteaptă o aversă de ploaie sau furtună. Vântul va sufla din direcția de est, nord-est, cu o putere de 9 kilometri pe oră, în rafală fiind de 13 kilometri pe oră.

Prognoza meteo ANM vineri, 16 august. Vreme instabilă și averse, însoțite de descărcări electrice
Vremea 16 – 20 august, în București

Noaptea aduce în termometre 15 grade Celsius și un procent de precipitații de 24%. Cerul va fi parțial spre predominant noros, iar vântl va sufla cu o intensitate de 7 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI