Prognoza meteo ANM pentru vineri, 29 mai. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 29 mai. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână
Prognoza meteo pentru vineri, 29 mai

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Care sunt maximele și minimele termice pentru azi, 29 mai? Cum va fi vremea în toată țara la sfârșit de săptămână?

Prognoza meteo ANM pentrun vineri, 29 mai

Conform specialiștilor, nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului în zona de nord și nord-estul țării, iar temporar va ploua, în special sub formă de averse și izolat vor fi condiții de grindină și descărcări. În restul regiunilor, înnorările vor fi accentuate mai ales după-masa și seara. Local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. În toată țara ploile vor avea caracter torențial, iar intervalele scurte de timp sau prin acumulare.

Cantitățile de apă urmează să depășească 15 /mp și izolat 30 de l/mp. Vântul va avea intensificări în Moldova și pe crestele montane, loc unde rafalele depășesc 55…60 de km/h. Maximele în toată țara se încadrează între 14 și 23 de grade Celsius, iar minimele termice se situează între 4 și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru vineri, 29 mai
Prognoza meteo pentru vineri, 29 mai

Vremea în București pentru 29 – 31 mai

Vineri
Maxima zilei de vineri, 29 mai, este de 21 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din Vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima serii pentru București este de doar 11 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona de est a României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Sâmbătă, 30 mai
Maxima zilei de sâmbătă, 30 mai, va fi de 22 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 10 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Duminică, 31 mai
Maxima zilei de duminică este de 23 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 17 km/h și cu rafale de 24 de grade Celsius. Noaptea vine cu minima de doar 10 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI