28 mai 2020 | 08:35

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Vremea Meteo
Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi
Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Din păcate cuvântul zilei de astăzi, 28 mai, este instabilitate. ANM anunță temperaturi scăzute pentru intervalul în care ne aflăm. Ploile nu ne lasă nici de data asta în pace. Așa că avem nevoie de umbrelă și azi.

Prognoza ANM 28 mai 2020

ANM a emis un comunicat pentru joi, 28 mai 2020, din care aflăm că vremea se va menține instabilă și vom avea parte de temperaturi scăzute. Înnorări temporar accentuate vor exista în aproape toată țara și, mai ales în a doua parte a zilei.

Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Fenomenul va fii pe arii extinse. Aversele de ploaie vor avea și caracter torențial și vor apărea și fenomenele de descărcări electrice. În anumite zone, local vor fi cantități de apă mai însemnate. Pe parcursul  acestor fenoonene, izolat, se va semnala și grindină.

Pe crestele montane vântul va avea intensificări și temperatura resimțită va fii mult mai mică decât normalul intervalului în care ne aflăm. Același lucru se va semnala, trecător, și  în regiunile vestice și în cele estice, de scurtă durată și în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

BANAT
În prima săptămână a intervalului de prognoză variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, acestea fiind mai coborâte decât cele normale perioadei. Astfel, maximele mediate pe regiune în intervalul 28 – 31 mai se vor situa între 18 și 20 de grade cu cele mai coborâte valori în zilele de 26, 29 și 30 mai. Minimele, în prima săptămână se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie. În a doua săptâmînă de prognoză valorile termice vor crește treptat, de la valori medii maxime de 22 de grade la 01 iunie până spre 27…28 de grade, în medie, spre sfârșitul acesteia. Minimele vor crește de la 8…9 grade, în medie, la începutul lunii iunie (în data de 01 iunie) spre medii în jurul a 15 grade în ultima zi de prognoză (07 iunie). Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA
Până spre începutul lunii iunie, valorile termice vor varia nesemnificativ de la o zi la alta, acestea urmând a caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Astfel media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 19 grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 28, 29 și 30 mai, iar minimele se vor situa în jurul a 7 grade, în medie. Ulterior datei de 01 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire ce va determina înregistrarea unor maxime de la 20…21 de grade, în medie, la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 26…27 de grade, în medie, în zilele de 05, 06 și 07 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că acestea vor crește de la valori în jurul a 8 grade la început de iunie până spre 14 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA
În intervalul 28 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel media maximelor va fi de 16…17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25…26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie. Minimele vor crește de la 6…7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MARAMUREŞ
În prima săptămână de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Drept urmare valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, iar cele minime vor fi de 6…7 grade, în medie. În următoarea săptămână vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la medii în jurul a 19 grade în ziua de 01 iunie, până spre 28…29 de grade în zile de 06 și 07 iunie. Și minimele vor crește de la valori medii de 8 grade la începutul celei de-a două săptămâni de prognoză spre valori în jurul a 13 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MOLDOVA
În intervalul 28 – 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade și minime de 8…9 grade. Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, pornind de la medii de 19….20 de grade în ziua de 01 iunie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

DOBROGEA
Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice mai coborâte decât cele normale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 17 și 19 grade, în medie, și minime de 10…11 grade. Ulterior vremea se va încălzi treptat, maximele ajungând la valori medii de 24 de grade la finalul celei de-a doua săptâmâni de prognoză, pornind de la valori medii în jurul a 20 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, astfel că acestea vor crește de la 12 grade, în medie, în data de 01 iunie, spre valori în jurul a 16 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA
În prima parte a intervalului de prognoză (prima săptămână) vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 și 20 de grade, iar pe parcursul nopților se vor înregistra în jur de 9 grade. Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la valori medii în jurul a 22 de grade în ziua de 01 iunie, spre 28 de grade la finalul intervalului (în zilele de 06 și 07 iunie). Minimele vor crește de la 10 grade, în medie, la începutul lunii iunie (01 iunie) spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

OLTENIA
În intervalul 28 – 31 mai valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel maximele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27…28 de grade în zilele de 06 și 07 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, acestea vor crește treptat, de la 8…9 grade în data de 01 iunie spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârșitul intervalului (în nopțile de 06 și 07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

Prognoza ANM 28 mai 2020. Instabilitate este cuvântul zilei de astăzi

LA MUNTE
În prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7…8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1…2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

BUCUREȘTI
Pentru capitală, ANM anunță că vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Vom avea parte și în București de înnorări temporar accentuate. În această după-amiază, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19-20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

 

PlaySport
Dan Negru, clauză de milioane de euro în contractul cu postul Kanal D! De ce nu vrea prezentatorul să se întoarcă la Antena 1
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
EVZ.ro
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Taxe și impozite mai mari din 2025. Câți bani vor scoate românii din buzunar
Redactia.ro
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără să-și dea seama
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Capital.ro
Turte cu ceapă verde, rețetă de post. Se prepară ușor și este nevoie de doar cinci ingrediente
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
BONUSURI, VOUCHERE, indemnizații pentru ANGAJAȚI! Guvernul a DECIS astăzi
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro