Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 ianuarie. Creștere semnificativă a temperaturilor

Autor: Chivu Ana - 20:09, 09 ian. 2020
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie indică o nouă prognoză. Cum va fi vremea vineri, 10 ianuarie? Fenomenul bizar care cuprinde Europa afectează considerabil temperaturile din România.

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 ianuarie

Fenomenul bizar indicat astăzi de meteorologi anunță schimbări majore în cazul temperaturilor. Acestea vor fi cu mult mai mari decât normalul perioadei în care ne aflăm. Deși ne apropiem cu pași repezi de mijlocul iernii, vom avea parte de temperaturi de primăvară. Specialiștii anunță creșterea semnificativă a mercurului din termometre.  În unele regiuni, maximele pot ajunge chiar și la 9 grade Celsius, alături de un cer variabil, dar mai mult senin. Sunt șanse să apară precipitații mixte la munte și în zona de nord-vest. Cele mai scăzute valori sunt anunțate în interiorul arcului carpatic, iar în sud maximele sunt curprinse între 6 și 9 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări de scurtă durată la altitudini înalte.

„În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa. Jumătatea de sud va beneficia de o vreme stabilă, de aer cald, venită dispre Azov, în mod surprinzător, în timp ce Islanda, cea în jurul careia se creează cicloni islandezi care ar trebui să aducă ninsori, umiditate, acestea sunt active local, undeva în nordul Europei. Miercuri a fost emisă tendința pentru următoarele patru săptămâni. Până la 3 februarie, se estimează că vor fi temperaturi peste cele normale, cel puțin în regiunile estice și sudice, iar precipitațiile vor fi deficitare. Urmează să vedem de la o săptămână la alta cum vor evolua lucrurile”
Simona Căpșună, meteorolog (Sursa: digi24.ro)

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 ianuarie
Prognoza meteo ANM pentru vineri, 10 ianuarie

Vremea în București

Vineri
Maxima zilei de vineri pentru București este de 8 grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din zoan de sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima aduce doar -2 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Vremea în țară

Galați: 5 grade
Constanța: 7 grade
București: 7 grade
Craiova: 8 grade
Timișoara: 5 grade
Sibiu: 3 grade
Brașov: 5 grade
Cluj-Napoca: 1 grad
Satu Mare: 3 grade

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI