Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 ianuarie. Fulguieli, lapoviță și condiții de ceață

Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 ianuarie

Specialiștii de la ANM au informat cum va fi vremea joi, 9 ianuarie. Se vor semnala precipitații slabe, predominant fulguieli și izolat depuneri de polei. Ceața va fi prezentă local, iar izolat va persista, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo ANM, joi, 9 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru ziua de joi, 9 ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în nord, nord-est și centru. Pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Orientali și în nordul Moldovei, se vor semnala precipitații slabe, predominant fulguieli și izolat pot fi depuneri de polei. În zonele joase, în special dimineața și noaptea, local va fi ceață, ce izolat va persista.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 ianuarie. Fulguieli, lapoviță și condiții de ceață
Prognoza meteo, joi, 9 ianuarie 2020

Vântul va fi prezent și el și va sufla slab sau moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Maximele se vor încadra între -2 și 7 grade Celsius, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, dar și ușor mai ridicate în dealurile din Muntenia și Oltenia. Minimele vor fi cuprinse între -12 și -2 grade Celsius.

Prognoza luna ianuarie 2020

Conform prognozei pentru următoarele două săptămâni publicată de ANM, vremea se va încălzi în următoarele zile în aproape toate regiunile. Maximele vor urca la 8 grade Celsius, în vreme ce probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului.

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade Celsius în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade Celsius în ziua de 10 ianuarie. În restul intervalului de prognoză, maximele vor fi cuprinse între – și 2 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între -7 și -4 grade Celsius, exceptând primele trei nopți, când se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI