Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile: Revine valul de caniculă în toată țara

Autor: Claudiu Surmei - 16:36, 18 aug. 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile (19-21 august 2019). După o scurtă perioadă în care valorile termice au scăzut chiar și cu 10 grade Celsius, temperaturile vor crește din nou, iar valul de caniculă va fi resimțit la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 19-21 august

Ultimele zile au adus o răcorire a vremii în majoritatea regiunilor țării. După mai multe zile consecutive în care temperatura a ajuns chiar și la 37 de grade Celsius, au urmat 3 zile plăcute, fără disconfort termic și cu precipitații în unele zone. Meteorologii avertizează însă că începând de luni, 19 august, temperaturile vor crește din nou și disconfotul termic se va resimți din plin.

Luni, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi însorit și nu vor exista condiții de producere a precipitațiilor. În Capitală se vor înregistra 32 de grade Celsius în timpul zilei și 16 grade noaptea. La Brașov, maxima va fi de 28 de grade, la Constanța 27 de grade, la Cluj vor fi 30 de grade, iar la Timișoara vor fi 34 de grade.

Potrivit prognozei meteo emise de ANM, marți, cerul va fi însorit în toată țara, excepție făcând unele zone de munte, unde este posibil să se producă precipitații. Vântul va sufla cu putere în sud-estul țării, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 33 de grade Celsius. În București vor fi 32 de grade, în Brașov 29, în Constanța 28, la Cluj 32, iar în Timișoara 35.

Vremea va deveni tot mai caldă, iar miercuri se va instala canicula în zonele de câmpie din vestul și sudul țării. Cerul va fi însorit, dar la amiază se va înnora la munte și în sud-estul extrem al țării. În aceste zone pot apărea ploi trecătoare și descărcări electrice. Vor fi 34 de grade Celsius în Capitală, 28 în Constanța, 29 în Brașov, 33 în Cluj și 35 în Timișoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI