Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23-29 septembrie 2019! Vremea o ia razna în următoarea perioadă

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23-29 septembrie 2019! Vremea o ia razna în următoarea perioadă
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23-29 septembrie

Specialiștii de la Administrația Națională a României aduc în prim-plan condițiile meteo pentru tot parcursul săptămânii viitoare. Vremea se schimbă brusc în perioada anunțată. Iată la ce trebuie să ne așteptăm!

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23-29 septembrie

Specialiștii susțin că ar trebui să ne pregătim serios umbrelele, pentru că ne așteaptă ploi multe. Se pare că toamna își intră în drepturi și pe partea aceasta, după ce ne-a obișnuit deja cu frigul. Se pare că a venit sezonul rece cu adevărat. Precipitațiile vin mai întâi în sudul țării, inclusiv în București, mai apoi se vor extinde și în celelalte regiuni. Meteorologii au anunțat faptul că vor veni precipitații în perioada 23-27 septembrie.

Ploile sunt prognozate de pe data de 30 septembrie în Moldova. La munte, sunt prognozate între 8 și 15 grade Celsius la orele prânzului în perioada cuprinsă între 24-26 de grade. Începutul săptămânii aduce maxima de luni va fi de 25 de grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vântul vine din partea de sud-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h. Minima zilei va fi de 13 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vântul vine din partea de nord cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Vremea pentru luni
Vremea pentru luni

Ce spun meteorolgii?

„Din punctul de vedere al estimării pentru toamnă, pot să vă spun că există o oarecare incertitudine. Pe de o parte există semnalul din partea centrului european de la Reading, acela ale cărui prognoze le folosim în mod curent, care arată că lunile de toamnă, cel puţin septembrie şi octombrie, ar putea avea temperaturi peste normalul lunilor respective şi cu un deficit de precipitaţii. Pe de altă parte, există semnalul din partea altor centre climatologice, care tratează per ansamblu sezonul de toamnă, la nivel european, care arată că în Sud-Est, deci şi în ţara noastră, nu ar putea lipsi episoadele cu mai multă ploaie, ploi care, până la jumătatea toamnei, ar putea avea aspectul furtunilor de vară, în timp ce partea de vest a Europei ar putea continua cu deficit de precipitaţii şi temperaturi mai ridicate”
Florina Georgescu, meteorolog de serviciu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI