Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 martie. Val de frig în România

Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 martie

Speciliștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo. Cum va fi vremea în cursul zilei de marți, 10 martie, în toată țara? Care sunt maximele și minimele din Capitală și care sunt noile avertizări ale meteorologilor ANM?

Prognoza meteo ANM pentru marți, 10 martie

Temperaturile au fost mai ridicate decât normalul perioadei, dar cu toate astea se va simți totuși că primăvara nu și-a intrat definitiv în drepturi. Săptămâna continuă cu ploi în general moderate cantitativ, alături de manifestări de instabilitate atmosferică ce vor persista în intervalul 8-10 martie, până la orele 23:00. În Muntenia, temperaturile vor fi în creștere la începutul intervalului de prognoză, iar de pe 12 martie se va răci considerabil. În Dobrogea, până pe data de 14 martie media valorilor maxime va avea variații, în mare parte cuprinse între 9 și 15 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade Celsius. În Moldova, temperaturile vor urma să depășească ușor 20 de grade Celsius. În Transilvania, minimele sunt cuprinse între 8 și 9 grade, iar maximele între 9 și 11 grade Celsius.

Vremea în București

Maxima zilei de marți, 10 martie, pentru București, este de 15 grade Celsius, alături de câteva averse. Vânturi vin din zona de vest-nord-vest cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima este de doar 6 grade Celsius, alături de un cer predomninant noros. Vânturi vin din zona de sud-vest a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Prognoza meteo pentru București, indicată de către Administrația Națională de României
Prognoza meteo pentru București, indicată de către Administrația Națională de României

Avertizare meteo ANM

Fenomene meteo precum: ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică în jumătatea de sud a țării vor apărea în intervalul 08 martie – 10 martie, orele 23:00.

„În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninso”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI