Prognoza ANM 6 martie 2020. Nori pe cer și precipitații aproape în toată țara

Prognoza ANM 6 martie 2020. Nori pe cer și precipitații aproape în toată țara.

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru vineri, 6 martie 2020. Se anunță schimbări ușoare de vreme, temperaturi în scădere, cer înorat și ploi, îndeosebi în Capitală.

Prognoza ANM 6 martie 2020

Pentru ziua de vineri 6 martie ANM nu vine cu vești bune din punct de vedere termic, având în vedere că se preconizează precipitațți, cer înorat și temperaturi mai scăzute față de perioada în care ne aflăm.

Nori pe cer și precipitații aproape în toată țara

Astfel că, astăzi vom avea parte în regiunile vestice, nord-vestice şi izolat în Oltenia şi vestul Transilvaniei de nori, treptat şi va ploua în special în a doua parte a zilei . La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. ANM anunță că tot astăzi vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor încadra între 8 şi 17 grade, valorile cele mai mari fiind în Lunca Dunării.

În zona montană, pentru ziua de vineri, ANM anunță căcerul va avea înnorări pe parcursul zilei în masivele vestice, apoi şi în restul zonei montane. Temporar vor fi precipitaţii, predominant ploi la altitudini mai joase şi mixte la peste 1600 m. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului. Valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua precedentă.

Prognoza ANM 6 martie 2020. Nori pe cer și precipitații aproape în toată țara.
Prognoza ANM 6 martie 2020. Nori pe cer și precipitații aproape în toată țara.

La peste 1800 m principalul risc este dat de stratul consistent de zăpadă proaspătă, instabilă. Chiar și la supraîncărcări slabe se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici și medii care să antreneze atât zăpada proaspătă, iar în cazuri izolate și stratul vechi. La sub 1800 m, pe fondul temperaturilor pozitive și a precipitațiilor lichide, zăpada va fi umezită și grea, iar pe pantele mai înclinate în cursul zilei se pot se declanșa spontan alunecări și avalanșe de dimensiuni mici și medii.

Pentru Capitală, astăzi, vremea se va încălzi semnificativ faţă de ziua precedentă astfel încât temperatura maximă va fi de 15…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. înnorări temporar accentuate seara și noaptea când trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat ziua, (cu viteze de 35…45 km/h) și slab pe parcursul nopții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI