Prognoza meteo ANM pentru luni, 6 iulie. Maximă de 36 de grade în București

Prognoza ANM pentru vineri, 7 august 2020. Vreme călduroasă pentru weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru ziua de luni, 6 iulie. În Capitală avem maxima de 36 de grade Celsius, iar nici celelate zone ale României nu scapă de temperaturile caniculare.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 6 iulie

Vremea se arată instabilă în zona de sud-est a teritoriului, în zona de centru, sud-est, la deal și la munte, unde-și vor face apariția fenomene extreme precum: ploi, tunete, fulgere, vijelii, grindină și cantități de apă și de 40 l/mp. Atmosfera va fi foarte sufocantă în regiunile sud-estice, unde se vor înregistra temperaturi caniculare, iar indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele vor fi cuprinse între 27 de grade Celsius în depresiuni și 36 de grade Celsius în zona de sud și sud-est a teritoriului României.

Din păcate, meteorologii indică faptul că următoarele patru săptămâni vor fi foarte greu de dus, având parte de valori termice foarte ridicate. Ușor mai coborâte vor fi, însă, în vest și nord-vest. „Regimul pulviometric va fi excedentar în regiunile nordice, centrale și sud-estice, iar în cele estice și sud-estice va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale acestei perioade”, anunță ANM.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 6 iulie
Prognoza meteo ANM pentru luni, 6 iulie

Inofrmare meteorologică

„Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 10:00 – 08 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate, disconfort termic Zone afectate: conform textului; În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade”
Administrația Națională de Meteorologie 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI