03 iul. 2020 | 20:10

Alertă meteo de la ANM. Fenomene extreme în aceste regiuni. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

News
Alertă meteo de la ANM. Fenomene extreme în aceste regiuni. Cum va fi vremea săptămâna viitoare
Cum va fi vremea în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare

Agenția Națională de Meteorologie a emis o alertă de vreme extremă. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend, dar și în primele două zile din săptămâna viitoare. Temperaturile vor atinge chiar și 37 de grade Celsius, în multe zone din țară.

Cum va fi vremea în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare

Prognoza meteo spune că vremea se va menține călduroasă în sudul şi sud-estul ţării, sâmbătă, chiar canicularã dupã-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la deal şi munte vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin înnorãri, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 25 de grade.

Cum va fi vremea în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare

Cum va fi vremea în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare

Duminică, vremea va deveni instabilă

Duminică, vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse pe arii relativ extinse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã. Excepţie vor face regiunile estice şi vestul extrem al teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde în orele amiezii va fi caniculã, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 26 de grade.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Luni, în sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot înregistra cantitãţi mai însemnate de apã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza şi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, unde va fi caniculã şi disconfort termic accentuat. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 26 de grade.

Marți, în regiunile intracarpatice şi local în restul teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi mai însemnate. În sud-est, cerul va fi variabil, iar manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi doar pe arii restrânse şi la intensitãţi mai reduse.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între 13 şi 22 de grade, mai ridicate pe litoral, spre 26 de grade.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro