02 mart. 2020 | 07:50

Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 martie. Anunțul meteorologilor

Știri generale
Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 martie. Anunțul meteorologilor
Prognoza meteo ANM pentru marți, 2 martie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Cum va fi vremea pe data de 2 martie în toată țara și care sunt maximele și minimele? Iată anunțul meteorologilor și avertizările de azi!

Prognoza meteo ANM pentru luni, 2 martie

Mmeteorologii ANM au emis prognoza pentru marți, 2 martie. Dacă în luna februarie temperaturileau fost mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea sudică a teritoriului, martie aduce și ea vreme bună. Precipitațiile vor fi, însă, excedentare, în special în zona de munte și în centrul României.

În ultima săptămână a lunii trecute, s-a remarcat prin medii ale ”valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara”, precipitațiile continuând să fie deficitare. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei la nivelul întregului teritoriu, mai ales în est și sud-est. Până pe data de 9 martie, există șanse foarte mari de precipitații sub formă de ploaie în vest, nord-vest, centru și zonele de munte.

Prognoza pentru marți, 2 martie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza pentru marți, 2 martie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Maxima zilei de marți, 2 martie, pentru București, este de 17 grade Celsius, alături de un cer cu soare. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 11 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Minima nopții pentru Capitală este de doar 4 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de nord a teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 15 km/h, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Atenționare meteorologică

„Interval de valabilitate: 02 martie, ora 02:00 – 02 martie, ora 22:00. Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă intensificări ale vântului. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90…100 km/h. La peste 1700 m, îndeosebi din Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol”
Administrația Națională de Meteorologie