Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 septembrie: Sunt anunțate ploi în toată țara

Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 septembrie: Sunt anunțate ploi în toată țara
Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 26 septembrie 2019. Sunt anunțate ploi în regiunile din întreaga țară și temperaturi care vor avea valori maxime cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius. Cantitățile de apă pot depăși 40 l/mp în jumătatea de est a României.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 26 septembrie

Meteorologii anunță că în noaptea de miercuri spre joi va ploua local în toată țara, iar cantitățile de precipitații vor depăși 15 l/mp în jumătatea de nord a țării. Izolat, vor fi condiții de ceață. Temperaturile minime se vor situa între 8 grade Celsius în estul Transilvaniei și 17 grade Celsius pe litoral. În Capitală vor fi condiții de ploaie slabă și valori termice care se vor situa între 13 și 15 grade Celsius.

Joi, ploile se vor semnala în toate regiunile țării. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp în jumătatea de est, iar vântul va fi alert pe creste, în regiunile estice și sudice. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 15 grade Celsius în Transilvania și 25 de grade Celsius în sudul extrem. Se vor semnala averse și în Capitală. Acestea vor fi însoțite de tunete și fulgere. Valorile termice nu vor depăși 23 de grade Celsius.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ

ANM a emis o informare meteorologică de ploi în general moderate cantitativ pentru intervalul 25 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 09:00.

„În intervalul menționat temporar va ploua în toată țara. În cursul serii și al nopții de miercuri spre joi (25/26 septembrie), ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului, pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est și în zonele montane. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sudul și în estul țării trecător vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și zona Carpaților Orientali 30…40 l/mp”, anunță ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI