Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 septembrie. Minimele ajung sub pragul înghețului

Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 septembrie. Minimele ajung sub pragul înghețului
Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 septembrie

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru ziua de joi, 19 septembrie. Meteorologii au anunțat că temperaturile minime ajung sub pragul înghețului, la care se adaugă și ploi.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 septembrie

Joi, 19 septembrie, meteorologii au anunțat o vreme capricioasă. Gradele din termometre scad simțitor în toate regiunile teritoriului. În nordul României, vremea se va ameliora ca aspect, dar în sud va fi o adevărată zi de toamnă, anunțându-se ploi pe spații relativ extinse. Cantitățile de apă estimate de specialiști nu vor fi semnificative.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 19 septembrie. Minimele ajung sub pragul înghețului
Meteorologii au anunțat că minimele ajung sub pragul înghețului

În estul Transilvaniei și izolat în vestul Transilvaniei, Maramureș și nordul Moldovei, temperaturile minime vor ajunge sub pragul înghețului. Spre exemplu, în depresiunile Giurgeu și Ciuc se anunță minime de -4…-2 grade Celsius. Cât despre vânt, el va sufla slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în estul Dobrogei.

Vremea în București

În data de 19 septembrie, meteorologii anunță o vreme mai puțin plăcută decât în ziua precedentă. Maxima zilei va fi de 22 de grade Celsius, care se va simți cu 2 grade mai mult. Vântul va sufla cu o putere de 11 kilometri pe oră, în rafală ajungând la 22 de kilometri pe oră.

Procentul de precipitații va fi deloc îngrijorător, fiind de 25%. Odată cu lăsarea serii, gradele din termometre vor scădea treptat, ajungând la 8 grade Celsius. Cerul va fi parțial spre predominant noros, procentul de precipitații va fi de 10%, iar vântul va sufla cu o putere de 11 kilometri pe oră din VNV.

Vremea în intervalul 16:09.2019 – 23.09.2019

Gradele din termometre vor fi clar mai coborâte decât cele anterioare în jumătatea nordică a teritoriului. În rest, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Specialiștii meteo au anunțat că regimul pluviometric va fi local excedentar în partea de nord a teritoriului și deficitar în regiunile extracarpatice, îndeosebi în zonele subvestice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice perioadei în care ne aflăm.