Prognoza meteo: ANM anunță variații termice și ploi abundente în aproape toată țara

Prognoza meteo: ANM anunță variații termice și ploi abundente în aproape toată țara

Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din luna aprilie vine cu variații uriașe de temperatură și ploi în în majoritatea regiunilor țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță precipitații mai ales în intervalul 5-9 aprilie și valori termice care coboară și cresc de la o zi la alta.

La munte, vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi maxime care se vor încadra între 2 și 8 grade Celsius, iar minimele între -6 și 1 grad. Precipitațiile se vor semnala temporar, mai ales după 5 aprilie.

Prognoza meteo pe regiuni

Muntenia

Până pe 7 aprilie temperaturile vor urca ușor, dar nu mai mult de 19 grade Celsius, apoi vremea se va răci, iar media va fi de 15…17 grade. Precipitațiile se vor semnala temporar pe arii extinse între 6-9 aprilie și izolat în rest.

Moldova

Vremea se încălzește treptat în următoarele zile, după care urmează un proces de răcire. Maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade Celsius. Minimele cresc spre 9 grade în data de 9 aprilie, apoi scad până la 3 grade. Precipitațiile vor fi prezente în regiune mai ales după data de 5.

Transilvania

Până pe 8 aprilie temperaturile sunt în ușoară creștere, până spre 17 grade Celsius, apoi scad cu aproximativ 3 grade. În Transilvania va ploua în fiecare zi, mai ales în intervalul 5-9 aprilie.

Oltenia

Temperatura urcă până la 15…17 grade Celsius pe 7 aprilie. Între zilele de 4 și 8, minimele se vor situa în jurul valorii de 7 grade, iar spre finalul intervalului vor coborî până la 4 grade. Ploile se vor semnala pe arii relativ extinse.

Dobrogea

În jurul datei de 7 aprilie temperatura maximă va avea aproape 20 de grade Celsius, urmând să se mențină în jurul valorii de 16 grade ulterior, până la finalul intervalului. Condiții de precipitații vor fi în fiecare zi, mai ales în perioada 5-10 aprilie.

Banat

18 grade Celsius se vor înregistra în zilele de 7 și 8 aprilie, urmând să se mențină ulterior în jurul a 16 grade. Condiții de ploaie vor fi în fiecare zi, cu precădere între 5 și 10 aprilie.

Crișana

18 grade Celsius vor fi și în Crișana în zilele de 7 și 8 aprilie, iar după data de 9 valorile termice se vor menține în jurul a 16 grade. Vor fi precipitaţii pe arii extinse între 5 şi 9 aprilie şi doar izolat în restul intervalului.

Maramureș

Vremea se încălzește ușor până pe 8 aprilie, după care urmează un proces de răcire, cu temperaturi maxime cuprinse între 15 și 17 grade Celsius. Ploile își vor face simțită prezența mai alese în perioada 5-9 aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI