Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie. Ploi și descărcări electrice la ordinea zilei

Prognoza ANM pentru miercuri, 15 iulie 2020. Instabilitate termică și valori termice variabile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru duminică, 5 iulie. Din păcate, conform acestora nu scăpăm deocamdată de averse și descărcări electrice. Care sunt zonele afectate?

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie

Specialiștii au indicat o nouă prognoză pentru ziua de duminică, 5 iulie. Din păcate, ploile și fenomenele meteo deosebite nu încetează să apară. Se pare că români au parte de o nouă avertizare – un nou Cod Galben care vizează partea de nord, vest și nord-vest a țării. Aceasta este valabilă de vineri, 06:00, până în cursul zilei de sâmbătă, la orele 10:00. Conform meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accenturată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă depășesc 25-30 de l/ mp și pe arii restrânse 40-60 de l/mp.

Vremea pentru București – Maxima pentru Capitală pentru ziua de duminică, 5 iulie, este de 30 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima serii este de doar 21 de grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona de nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie
Prognoza meteo ANM pentru duminică, 5 iulie

Avertizările meteorologilor

„COD GALBEN  – Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 10:00 – 05 iulie, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții; În intervalul menționat, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.”

COD PORTOCALIU – Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată Zone afectate: conform textului și hărții; Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Muntenieivor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI