Prognoza meteo ANM, marți 9 iulie. AccuWeather anunță o scădere bruscă a temperaturii

Autor: Chivu Ana - 07:51, 09 iul. 2019
Prognoza meteo ANM pentru marți, 9 iulie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo pentru ziua de marți, 9 iulie. Meteorologii indică scăderi drastice de temperatură pentru sezonul în care ne aflăm. Care sunt maximele zilei?

Prognoza ANM pentru marți, 9 iulie: vremea în țară

Meteorologii indică o vreme cu mult mai răcoroasă decât normalul perioadei, iar maximele se încadrează între 21 și 28 de grade Celsius. Cerul va fi variabil. În zona de sud a teritoriului, dar și în centru și Moldova, se semnalează furtuni puternice și căderi de grindină. În Dobrogea și sud-estul Munteniei cantitățile de apă vor fi semnificative. În Capitală, maximele ating 26 de grade Celsius, alături de perioade de grindină.

De asemenea, își fac apariția și fenomene extreme precum averse sau descărcări electrice. În cursul zilei de mâine temperaturile vor scădea până la 25 de grade Celsius, iar după-amiază sunt emise averse și vânt cu intensificări. Joi vor fi tot temperaturi mai scăzute decât normele perioadei, dar sunt șanse mari ca precipitațiile să scadă. Vremea la mare se anunță instabilă azi, 9 iulie, cu o maximă de 28 de grade Celsius, alături de averse , descărcări electrice și vânt cu rafale puternice. Izolat poate cădea și grindina, iar minimele se indică a fi în jur de 16 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 9 iulie. Se indică temperaturi mai scăzute decât noPrognoza meteo ANM pentru marți, 9 iulie. Se indică temperaturi mai scăzute decât normalul perioadeirmalul perioadei
Prognoza meteo ANM pentru marți, 9 iulie. Se indică temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei

Prognoza ANM pentru marți, 9 iulie: vremea în București

Maximele pentru București sunt de 25 de grade Celsius, alături de o ploaie scurtă. Vânturi vin din zona de nord-est a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minimele nopții de 9 iulie sunt de doar 14 grade Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Vânturi vin din partea de sud-est a României cu 6 km/h și cu rafale de 13 km/h.

„În zona : Județul Argeş: : zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Argeş: Rucăr, Stoenești, Dragoslavele, Dâmbovicioara; Județul Prahova: Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Talea; Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Dâmboviţa: Pucioasa, Fieni, Bezdead, Valea Lungă, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Vișinești, Moțăieni, Pucheni, Vârfuri; Județul Dâmboviţa: zona de munte; Se vor semnala : averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului”, arată ultima avertizarede cod galben, indicată de ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI