Prognoza meteo pentru sâmbătă, 6 iulie. Înnorări accentuate pe timpul nopții

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 6 iulie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis astăzi prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 6 iulie. Ce temperaturi ne așteaptă pentru începutul de weekend?

Vremea în țară

În cursul zilei de sâmbătă, 6 iulie, specialiștii de la ANM susțin că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cursul zilei. Aceasta se va manifesta prin înnorări accentute, iar pe arii extinse aversele își vor face simțită prezența. De asemenea, avem parte și de fenomene precum: descărcări electrice sau intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea și grindină, iar local se vor cumula cantități considerabile de apă. O excepție va fi în zona de sud-est a României, unde vremea va continua să se mențină călduroasă. În zona de vest, nord și centru, maximele se vor încadra între 23 și 32 de grade Celsius, iar minimele între 11 și 22 de grade Celsius.

Ultima avertizare de la ANM indică un cod portocaliu în zona: Pucioasa, Fieni, Bezdead, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Brănești, Pietroșița, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Pietrari, Vișinești, Bărbulețu, Moțăieni, Pucheni, Vârfuri, Râu Alb. Aici se vor semnala: averse ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, intensificări ale vântului, vijelie.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 6 iulie,indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 6 iulie,indicată de Administrația Națională de Meteorologie

 Vremea în București

Maximele zilei de sâmbătă, 6 iulie, în București, sunt de 30 de grade Celsius, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Cerul va fi însorit spre parțial noros. Vânturi vin din zona de sud-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea aduce minima de doar 16 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din partea zonei de sud a teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

„În zona : Județul Argeş: : zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Argeş: Rucăr, Stoenești, Dragoslavele, Dâmbovicioara; Județul Prahova: Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Talea; Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Dâmboviţa: Pucioasa, Fieni, Bezdead, Valea Lungă, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Vișinești, Moțăieni, Pucheni, Vârfuri; Județul Dâmboviţa: zona de munte; Se vor semnala : averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului”, arată ultima avertizarede cod galben, indicată de ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI