Prognoza meteo ANM, luni, 18 noiembrie: condiții de ceață, ploi și vânt puternic

Prognoza meteo ANM, luni, 18 noiembrie

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 18 noiembrie 2019. Sunt anunțate nebulozitate joasă sau ceață asociată, izolat, cu burniță, ploi, în unele zone, și vânt puternic pe crestele montane.

Prognoza meteo ANM, luni, 18 noiembrie

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 18 noiembrie – 16 decembrie. Întâi de toate, să vedem ce ne va surprinde astăzi, luni, 18 noiembrie. Potrivit Mediafax, vremea va fi deosebit de caldă pentru perioada anului în care ne aflăm, în special în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua local în vestul țării și pe spații restrânse în rest.

Prognoza meteo ANM, luni, 18 noiembrie: condiții de ceață, ploi și vânt puternic
Prognoza meteo, luni, 18 noiembrie 2019

În zonele joase din est și sud, în prima parte a zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă ori ceață, izolat, asociată cu burniță. Vântul va fi puternic pe crestele montane, iar trecător și pe areale mai mici și în restul țării. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, așa că maximele vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius.

Vremea în București, luni, 18 noiembrie

În București, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu temperaturi care ajung până la 18 grade Celsius. În prima parte a zilei și noaptea va fi ceață, iar pe parcursul zilei ar putea cădea câțiva picuri de ploaie.

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019

  • valorile termice vor fi mai ridicate decât cele înregistrate în mod normal în această perioadă, la nivelul întregii țări, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Meridionali și în general deficitar în rest, îndeosebi în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019

  • temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în toată țara.

Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019

  • temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric prognozat pentru intervalul menționat va fi deficitar la nivelul întregului teritoriu.

Săptămâna 09.12.2019 – 16.12.2019

  • în toate regiunile, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI