18 nov. 2019 | 08:16

Prognoza meteo, săptămâna 18 – 24 noiembrie. Vremea trece de la o extremă la alta, în doar câteva zile

Vremea Meteo
Prognoza meteo, săptămâna 18 - 24 noiembrie. Vremea trece de la o extremă la alta, în doar câteva zile
La ce vreme să ne așteptăm în perioada 18-24 noiembrie.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru perioada 18-24 noiembrie. Potrivit acestora valorile termice din acest interval se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Ce vreme să ne așteptăm spre sfârșitul acestei toamne?

Astfel, potrivit estimărilor publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile vor fi chiar și cu 10 grade peste media normală.

În perioada 18-24 noiembrie, în Oltenia, temperaturile maxime se vor situa între 14 și 18 grade. O răcire a vremii este estimată, dar aceasta se va înregistra abia după 21 noiembrie. Dar, cu toate acestea, temperaturile vor rămâne, în general, peste mediile multianuale. De asemenea, sunt posibile ploi în jurul datei de 19 noiembrie.

Cum va fi vremea în restul țării?

Banat

Valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 17 şi 20 de grade. Valorile din următoarele nopţi şi dimineţi vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei şi se vor situa între 8 şi 14 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 22 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit in ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 12-13 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

Crișana

În mare parte a intervalului de prognoză valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 16 şi 20 de grade. Se vor înregistra valori de 6…12 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea vor rămâne în general peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în cea de-a doua săptămână de prognoză.

Transilvania

Valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 şi 18 grade. Valorile din următoarele nopţi şi dimineţi vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei şi se vor situa între 4 şi 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit in ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 20 noiembrie.

Maramureș

În mare parte a intervalului de prognoză valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade. Abaterile pozitive ale minimelor faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, urmând a se înregistra valori de 6…10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea vor rămâne în general peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 19 noiembrie.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 12 şi 17 grade. Abaterile pozitive ale valorilor nocturne faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, minimele urmând a se încadra între 6 şi 10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere de temperatură, determinând valori apropiate şi posibil chiar uşor peste cele climatologic specifice. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi în general slabe, cu caracter local, se vor semnala posibil după 20 noiembrie.

Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalui, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de la o zi alta. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 şi 22 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 8…13 grade, mediat regional. După data de 22 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi unul deficitar, probabilitatea de apariţie a ploilor fiind mai ridicată doar spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

Muntenia

În cea mai mare parte a intervalului, până în jurul datei de 21 noiembrie, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în luna noiembrie, cu până la 8…10 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 17 şi 21 de grade, iar minimele între 6 şi 11 grade. O răcire a vremii este estimată a se produce începând din 22 noiembrie, totuşi valorile termice vor fi încă uşor mai mari decât cele obişnuite în ultima decadă de noiembrie. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi după data de 20 noiembrie, însă regimul pluviometric se va menţine deficitar pentru mare parte a regiunii.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 14 şi 18 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 7 şi 11 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 21 noiembrie, însă temperaturile vor rămâne în general uşor peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 19 noiembrie.

Vremea la munte

Vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, cuprinse între 5 și 10 grade ziua şi între 1-6 grade noaptea. Excepţie vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ în dimineaţa de 12 noiembrie.

Vremea la munte perioada 18-24 noiembrie

Vremea la munte perioada 18-24 noiembrie

După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 20 noiembrie.

 

PlaySport
Teo Trandafir, impresionată până la lacrimi! De ce a făcut-o să plângă Micuțu de la Insula de 1 milion
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa cum am promis
EVZ.ro
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Taxe și impozite mai mari din 2025. Câți bani vor scoate românii din buzunar
Redactia.ro
Cea mai bună halterofilă din Europa este româncă
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără să-și dea seama
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Capital.ro
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro