Prognoza meteo ANM, joi, 27 iunie. Avertismentul meteorologilor pentru întreaga țară

Prognoza meteo ANM, duminica, 7 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 27 iunie 2019. Se anunță vreme caniculară în majoritatea zonelor țării, iar indicele de disconfort termic va atinge și depăși ușor pragul critic.

Prognoza meteo ANM, joi, 27 iunie. Nu scăpăm de caniculă

Se anunță o zi cu temperaturi ridicate mai ales în Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana. Cerul va fi mai mult senin, dar izolat, în extremitatea de sud a ţării şi în Carpaţii Meridionali vor apărea unele înnorări și se pot semnala ploi și descărcări electrice. Valorile termice vor avea valori cuprinse între 27 și 35 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat. Unele intensificări vor fi semnalate în sud-est şi la munte.

ANM a emis o informare meteorologică de disconfort termic, valabilă până joi seara, la ora 20:00, la nivelul întregii țări.

„Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată„, informează meteorologii.

Vremea în București

În Capitală, vremea va continua să se mențină caldă, chiar caniculară, mai ales după-amiaza. Indicele temperatură – umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura va ajunge până la 33…35 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile din timpul nopții vor avea valori cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius.

Meteorologii anunță că în zilele următoare vremea se va mai răcori, dar apoi va veni un nou val de caniculă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI