Dacă duminică temperaturile au fost scăzute, la nivelul întregii țări, pentru ziua de luni ANM ne anunță precipitații sub formă de ninsoare, iar temperaturile zilei nu vor avea grade cu plus.
În această noapte, conform prognozei ANM, vom avea parte de cer mai mult senin în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice și nord-vestice, vor apărea unele înnorări. În zona Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, rafalele vor atinge 80 km/h, dar vântul va avea intensificări și în regiunile vestice și estice și, izolat, în zonele joase din sud și din est, va fi ceață asociată cu chiciură. Temperaturile minime din noaptea de duminică spre luni se vor situa între -13 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în Dealurile de Vest. În București, în această noapte, prognoza arată cer senin, condiții de ceață și minime între -11 grade …-5 grade celsius.
Pentru ziua de luni, 10 februarie 2020, ANM anunță precipitații în zonele de centru, vest și în nordul țării. La munte vor fi condiții optime pentru lapoviță și de polei. Pe crestele munților, va ninge și se va depune strat de zăpadă. Ploile vor fi predominante în restul teritoriului, iar în zona de vest a Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Cantități de peste 15 l/mp se vor acumula și în masivele vestice și nordice. Pe creste munților, rafalele vor avea viteze de peste 90 km/h și vor spulbera zăpada, iar în vest și est vor fi rafale de 60 km/h. Din punct de vedere termic, vom avea temperaturi maxime de 3 grade celsius în depresiuni și 13 grade în zona Banatului, iar în București, ANM anunță înnorări temporare, vânt slab și maxime de 4…6 grade celsius.
În contextul noilor schimbări climatice la nivelul întregului teritoriu, directorul ANM, Elena Mateescu a anunțat că:
”Ceea ce urmează să se întâmple în săptămâna 3-10 februarie este că regimul de precipitații va fi excedentar în aproape toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice si la munte, poate fi o veste bună în sensul că, aceste cantități de precipitații moderate cantitativ, pot îmbunătăți rezerva de apă din sol. După săptămâna mai bogată în precipitații care urmează în intervalul 3-10 februarie, ne așteptăm ca următoarele trei săptămâni, până la finele lunii februarie să vorbim pentru fiecare săptămână, așa cum arată informațiile la acest moment, de temperaturi ale aerului cu valori mai ridicate decât normele climatologice și cu deficite de precipitații în cea mai mare parte a tării, dar în mod deosebit în zonele din sudul și sud-estul țării. Nu trebuie să excludem niciodată episoadele de vreme extremă, indiferent în ce anotimp de aflăm. În ceea ce privește ziua de duminică, în zona montană înaltă, intensificările de vânt la rafală vor fi susținute și episodul din a doua parte a săptămânii viitoare care va aduce cantități de precipitații însemnate.”, a declarat Elena Mateescu, director general ANM.