Prognoza meteo pentru weekend, 8-9 februarie. Ce spun meteorologii de la ANM

Prognoza meteo pentru weekend, 8-9 februarie. Ce spun meteorologii de la ANM
Fenomen incredibil în România. Iarna nu mai vine de la ruși. Ce se întâmplă, de fapt cu anotimurile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie emit o nouă prognoză! Cum va fi starea vremii pentru weekend, 8-9 februarie? Iată ce spun meteorologii despre situația din România?

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea pentru weekend, 8-9 februarie?

Meteorologii au emis prognoza pentru weekend-ul 8-9 februarie. Se pare că vremea urmează să revină la temperaturi ușor mai ridicate, normale pentru perioada în care ne aflăm. Totuși, se anunță ger pe spații extinse în ambele zile, în special în zonele unde s-a așternut destul de multă zăpadă. În prima parte a zilei de 8 februarie, va ninge mai ales în jumătatea nordică a țării, iar duminică precipitațiile nu se vor mai face văzute.

În estul României, cerul va fi variabil, iar la primele ore ale dimineții vor mai cădea unele ninsori slabe izolat în zona de sud a Carpaților Orientali. În depresiunile intramontane, minimele termice vor coborâ ușor chiar și sub -20 de grade Celsius. Maximele se situează între -3 și -2 grade Celsius în Transilvania și Maramureș. În Banat, Crișana și Oltenia avem între 0 și 5 grade Celsius, iar în Muntenia, Dobrogea și Moldova -2 și -3 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekend, 8-9 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie
Prognoza meteo pentru weekend, 8-9 februarie, indicată de Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Sâmbătă, 8 februarie
Maxima pentru ziua de sâmbătă, 8 februarie, este de 0 grade Celsius, alături de un cer predominant însorit. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea aduce minima de doar -9 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de sud-vest a României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Duminică, 9 februarie
Maxima pentru ziua de duminică, 9 februarie, este de 1 grad Celsius, alături de un cer cu mult soare. Vânturi vin din zona de sud-vest a țării cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima înregistrată pe timpul nopții va fi de 1-8 grade Celsius, alături de sud-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.