10 feb. 2024 | 17:47

Prognoza meteo actualizată pentru România în weekend. ANM a prelungit alerta pentru aproape 25 de județe

Vremea Meteo
Prognoza meteo actualizată pentru România în weekend. ANM a prelungit alerta pentru aproape 25 de județe
Prognoza meteo actualizată pentru România în weekend

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo actualizată pentru România în weekend. ANM a prelungit alerta pentru aproape 25 de județe. Ce zone sunt vizate și ce fenomene au fost anunțate.

Un nou mesaj de la meteorologi

Sfârșitul de săptămână a debutat cu două atenționări meteorologice, valabile de sâmbătă, ce vizează mai multe zone din țară.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo actualizată pentru România în weekend, prelungind alerta pentru aproape 25 de județe.

Prognoza meteo actualizată pentru România în weekend

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18:00 și până duminică, 11 februarie, ora 08:00, sunt anunțate intensificări ale vântului în mai multe județe din vestul și centrul țării.

„Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90…100 km/h”, a transmis ANM.

Duminică dimineața, de la ora 08:00, intră în vigoare a doua atenționare meteo de tip cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până duminică, 11 februarie, ora 22:00.

„Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90…100 km/h.”

Te-ar putea interesa și: Ploile pun stăpânire pe România până pe 11 martie 2024. Vom avea 3 săptămâni cu precipitații în exces

Prognoza meteo actualizată pentru România în weekend. ANM a prelungit alerta pentru aproape 25 de județe

Pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie se precizează că „intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului”.

Cum va fi vremea în București

A fost emisă și o prognoză specială pentru București. Potrivit meteorologilor, sâmbătă cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 6 și 9 grade Celsius.

Duminică, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade.

Te-ar putea interesa și: Ce înseamnă „30% precipitații” de pe prognoza meteo, de fapt. Nu, nu indică 30% șanse de ploaie

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se dau noi VOUCHERE în România. Se aplică din 23 aprilie. Premieră totală
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro