09 feb. 2024 | 16:02

Când revin ninsorile în România. Vremea se schimbă rapid după valul de aer tropical din aceste zile

Vremea Meteo
Când revin ninsorile în România. Vremea se schimbă rapid după valul de aer tropical din aceste zile
Când revin ninsorile în România

Pare că primăvara și-a intrat în drepturi, însă iarna se pregătește să se întoarcă în unele zone de la noi din țară. Meteorologii au anunțat când revin ninsorile în România. Vremea se schimbă rapid după valul de aer tropical din aceste zile.

Vremea se schimbă după valul de aer tropical din aceste zile

Primele zile ale lunii februarie au adus în termometre temperaturi specifice lunilor de primăvară, cu maxime ce se apropie de pragul de 20 de grade Celsius, însă iarna pregătește noi surprize, în unele regiuni.

Vom avea un weekend călduros și însorit, cu ploi slabe în Maramureş, Banat, Crişana, local în Transilvania şi izolat în Moldova, iar noaptea, pe arii restrânse şi în Oltenia şi nord-vestul Munteniei.

Maximele vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade Celsius, valori mult mai mari față de cele considerate normale pentru această perioadă a anului, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Începând de luni, vremea întră într-un ușor proces de răcire. Ploile își vor face apariția, mai ales în zonele de sud-vest, dar se vor extinde în majoritatea regiunilor.

Când revin ninsorile în România

Marți, vremea se răcește în toată țara, însă valorile termice vor rămâne tot peste normele perioadei, în special în sud-estul țării. Meteorologii anunță ploi pe arii extinse în nordul, centrul teritoriului, zonele deluroase, și local în restul teritoriului.

De marți revin ninsorile în România. La altitudini mari, în zona montană, vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

A doua zi a săptămânii viitoare va aduce în termometre valori maxime cuprinse între 8 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 şi 6 grade.

Te-ar putea interesa și: Cum va fi vremea de 1 Mai. La ce să se aștepte cei care vor să iasă la iarbă verde

„Traversăm un episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru luna februarie”

Un val de aer tropical traversează, în această perioadă, teritoriul țării noastre. În următoarele zile, sunt anunțate temperaturi specifice lunilor de primăvară, cu maxime de până la 19 grade Celsius.

„Traversăm un episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru luna februarie, adică maxime care se încadrează în general între 12 și 19 grade astăzi, dar și cam în toate zilele din această săptămână.

De asemenea, vorbim și minime de asemenea foarte ridicate, minime pozitive, care se vor situa și ele, în general între 0 și 7 grade”, a transmis Florinela Georgescu, specialist ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Prognoza meteo pentru Paşte 2024. Ninsori şi frig înainte de Florii, vremea o ia razna complet în aprilie

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Românii, striviți de prețuri. Un obicei banal a devenit un lux
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Horoscop 12 mai 2024. Berbecii prioritizează odihna, Racii fac schimbări importante
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro