Profilerul din cazul Mădălinei Manole anchetează moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. O parte din leziuni au trezit bănuieli

Profilerul din cazul Mădălinei Manole anchetează moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. O parte din leziuni au trezit bănuieli
Profilierul Mihaela Brooks anchetează moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost preluat de profilerul Mihaela Brooks, femeia care s-a implicat în cazul morții Mădălinei Manole. Pentru a afla dacă artista a fost ucisă, femeia a vizionat mai multe imagini și a analizat mai multe probe din dosar.

Câteva leziuni dau de bănuit

Femeia stabilită în Canada s-a implicat și în dosarul morții Mădălinei Manole și în dosarul Colectiv.  La sfârșitul lunii decembrie 2020, mezzosoprana s-a stins din viață. Artista a fost în comă câteva luni la spital. Aceasta a căzut de pe scări, lovindu-se la cap. Ulterior, anchetatorii au declanșat o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre un accident.

După ce a analizat mai multe probe, Brooks a postat un videoclip pe Youtube în care vorbește despre moartea artistei. Profilierul a constatat că anumite leziuni nu se leagă.

„Conform diagnosticelor primite în spital, mezzosoprana avea și o serie de echimoze. Spre exemplu, echimoza latero-cervicală stânga, sub forma unor degete, care nu putea fi cauzată de căderea pe scări, lucru precizat și de medicul legist. În căderea de pe scări se poate determina și treapta de pe care s-a plecat, lucru care poate determina și gravitatea loviturilor. Cu cât căzătura este mai de sus, cu atât rănile și traumatismele sunt mai grave, însoțite de foarte multe echimoze. În cazul Mariei Nicoară se presupune că ar fi căzut chiar din capătul de sus al scărilor până la ultima treaptă de jos. Totuși, victima nu a avut echimoze la coate, la omoplați, la genunchi, deci s-a rostogolit. Ultima urmă biologică a fost găsită pe a treia treaptă, deci se exclude varianta căderii până pe prima treaptă de jos. În rechizitoriu, medicul legist nu exclude heteropropulsia”, a conchis Mihaela Brooks.

Soțul mezzosopranei a devenit inculpat în dosar

Procurorii ieșeni au schimbat calitatea pe care Codrin Constantin Nicoară o are în dosarul morții soției sale. Acum, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl consideră inculpat pe pianist. Codrin Constantin Nicoară este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent, a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI