Profeția Patriarhului Daniel către Guvern. Totul de la Sfântul Dumitru cel Nou

Profeția Patriarhului Daniel către Guvern. Totul de la Sfântul Dumitru cel Nou
Profeția Patriarhului Daniel către Guvern

Marți, la predica ținută în fața a câtorva sute de credincioși prezenți la Catedrala Patriarhală, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie Cel nou, Patriarhul Daniel a spus că ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit”. El le-a vorbit credincioșilor și despre minunile Sfântului Dimitrie cel Nou.

Profeția Patriarhului Daniel către Guvern

În predica de marți, Patriarhul Daniel a spus că în toamna anului 1989, la hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis credincioșilor să se închine la sfintele moaște, din cauza faptului că într-o clădire alăturată, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar fi avut loc o ședință importantă.

”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă.

Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere”, a afirmat Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

Umilirea a dus la căderea regimului comunist

Patriarhul susține că această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită prin căderea regimului comunist, iar clădirea alăturată în care a avut loc acea ședință, a devenit Palatul Patriarhiei, pe 27 octombrie 2007, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie Cel Nou.

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora”, a amintit PF Daniel.

Totul de la Sfântul Dimitrie cel Nou
Totul de la Sfântul Dimitrie cel Nou

Patriarhul Daniel: ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

Patriarhul Daniel a adăugat că după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Galateni 6:7), Dumnezeu nu se lasă batjocorit, El fiind răbdător și drept.

”Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări”, a mai adăugat Patriarhul Daniel, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI