Profesoară de engleză, obligată de dirigintă să lase repetenți. „Nu îi execuţi pe ăştia doi?”

Profesoară de engleză, obligată de dirigintă să lase repetenți. „Nu îi execuţi pe ăştia doi?”
Profesoară de engleză, obligată de dirigintă să lase repetenți

Cazul semnalat de curând de o profesoară este de neimaginat. Diriginta clasei la care predă, a obligat-o să lase doi elevi corigenți. Daniela Pârjoj a povestit cum a decurs totul. Directoarea școlii neagă orice acuzație a cadrului didactic.

Profesoara de engleză, obligată de dirigintă să pună note mici

Totul s-a petrecut la Școala Dumitrești, unde Daniela Pârjol predă engleza. Profesoara a mărtursit cu lux de amănunte de presiunile imense primite de către diriginta clasei, pentru reporterii Libertatea. Doi elevi din Dumbrăveni au primit nota 3 în ultima săptămână de școală, cu toate că aveau note destule pentru a promova clasa. Cei doi elevi erau corigenți pe vară la două materii, a treia corigență indicând deja repetarea clasei.

Situația s-a înrăutățit după ce diriginta clasei a obligat-o pe profesoara de engleză să le pună note cât mai mici. ”Dirigintele clasei a venit la mine şi m-a întrebat: «Nu îi execuţi pe ăştia doi (Andrei Morun şi încă un băiat – n.r.)?» Eu le-am zis că nu, pentru că am suficiente note la ei şi nu vreau să-i las repetenţi”, a povestit profesoara, pentru sursa citată.

Profesoară, obligată de dirigintă să lase doi elevi corigenți
Profesoară, obligată de dirigintă să lase doi elevi corigenți

Nota 3!

”Mi-a dat nota 3 aşa, dintr-o dată. E adevărat că nici eu nu mă descurc la şcoală şi nu ştiu să vorbesc prea bine, dar cred că am ştiut măcar de un 5. Mama e supărată. Doamna profesoară mi-a zis că o să rămân repetent”, au susținut elevii, supărați pe situația creată.

Conducerea școlii neagă tot
Camelia Grăjdan, directorul școlii (și profesoară de română) susține că acuzația colegei sale este neîntemeiată. În clasa a V-a sunt 32 de elevi înscriși, ceea ce semnifică faptul că anul viitor va putea să-și facă două clase de a VI-a fără elevi repetenți. O clasă de gimnaziu are minimum de 12 elevi, conform Legii Educației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI