Doar în România: profesoara înjunghiată la școală a fost ”scoasă” vinovată

La finele lunii ianuarie, o profesoară a fost înjunghiată la Colegiul Spiru Haret din Ploiești. După câteva luni de la eveniment, a fost găsit responsabilă de incident.

Incidentul care a declanșat setul de circumstanțe cel puțin ciudat a avut loc pe 29 ianuarie 2019, la ora 12:57. La momentul respectiv, în holul din fața cancelariei liceului Spiru Haret din Ploiești, o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev. În urma unei investigații a comisiei de cercetare din cadrul școlii, femeia a fost găsită vinovată de producerea incidentului.

Dacă deznodământul ți se pare puțin ciudat, nu ești singur. Conform Mediafax însă, după ce a suferit o dramă teribilă și a riscat să-și piardă viața, profesoara se pare că nu a respectat regulamentul de organizare și funcționare al instituției de învățământ.

Comisia care s-a întrunit, la nivelul școlii, imediat după ce profesoara de matematică a fost înjunghiată de un fost elev, la sfârșitul lunii ianuarie, a stabilit că agresorul a rugat-o pe o altă profesoară să o cheme afară din cancelarie pe victimă, iar după câteva zeci de secunde aceasta s-a întors în cancelarie ținându-se cu mâinile de abdomen, strigând la durere și solicitând colegilor să cheme ambulanța pentru că a fost înjunghiată.

Problemele profesoarei au plecat de la faptul că ea ar fi trebuit să nu-și părăsească postul de profesor de serviciu pe școală, pentru care era programată în ziua cu pricina. Cu alte cuvinte, conform graficului, victima trebuia să fie în altă parte în școală și, din acest motiv, e vinovată pentru tot. „Victima se face răspunzătoare în sensul în care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al colegiului”, se arată în procesul verbal al comisiei de cercetare întrunit la Liceul „Spiru Haret”.

Spre ”norocul” ei însă, comisia de cercetare nu i-a tăiat din salariu, ci s-a ales doar cu o mustrare și cu mențiunea că ar fi trebuit ”să supravegheze intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul.” Din păcate pentru portarul care îndeplinește și funcția de paznic, lui i se va diminua salariul cu 10%.

„Din analiza probelor administrate o altă cauză care a concurat la producerea evenimentului o reprezintă efectuarea superficială a serviciului de către paznicul (…) în postul numărul unu situat la intrarea principală a colegiului, fapt care a facilitat agresorului accesul în curtea, respectiv incinta colegiului”, se mai arată în procesul verbal care a argumentat pedeapsa paznicului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI