27 aug. 2020 | 15:58

Produsul surpriză care poate fi folosit împotriva COVID-19. Nimeni nu știa cât de eficient este

Știri generale
Produsul surpriză care poate fi folosit împotriva COVID-19. Nimeni nu știa cât de eficient este
Produsul surpriză care poate fi folosit împotriva COVID-19

Ministerul Apărării britanic a publicat astăzi un studiu potrivit căruia un produs folosit pentru a obține protecție împotriva țânțarilor s-a dovedit eficient și pentru neutralizarea COVID-19. Mai multe detalii, în continuare.

Produsul care neutralizează coronavirusul

Un produs împotriva țânțarilor, a cărui substanță activă provine din eucalipt, s-a dovedit eficient în neutralizarea noului coronavirus, potrivit unui sudiu publicat, miercuri, de Ministerul Apărării britanic.

Laboratorul ştiinţific şi tehnologic (DSTL) al ministerului a primit sarcina de a evalua activitatea antivirală a produsului anti-insecte Mosi-guard Natural, care conţine citriodiol, un derivat din uleiul esențial de eucalipt.

Produsul a fost aplicat, sub formă de picătură, direct pe infamul COVID-19, dar și pe o piele sintetică din latex, a transmis ministerul prin intermediul unui comunicat. S-a constatat eficiența produsului în ambele cazuri.

„Studiul a avut drept scop să servească ca bază pentru alte organisme ştiinţifice angajate în cercetarea virusului şi a posibilelor soluţii“, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Până acum nu a fost descoperit niciun tratament împotriva temutului virus, iar la nivel mondial se încearcă găsirea unui vaccin care să se dovedească eficient contra-COVID-19.

OMS, vestea momentului despre COVID-19

Organizația Mondială a sănătății (OMS) a oferit informații noi despre evoluția pandemiei de noul coronavirus, la nivel mondial. Potrivit organizației, s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de infectare.

Luni seară, a fost publicată noua actualizare epidemiologică de către OMS, iar, potrivit acesteia, pandemia încetinește la nivel mondial, exceptând sud-estul Asiei și estul Mediteranei.

Produsul împotriva țânțarilor care neutralizează noul coronavirus

Produsul împotriva țânțarilor care neutralizează noul coronavirus

De asemenea, cele mai afectate continente rămân cele americane (jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână), conform noii actualizări.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămâna, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă“, transmite OMS.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro