Germania acuză și ea China pentru epidemia mondială. Cum ar fi conspirat cu OMS

Germania acuză și ea China pentru epidemia mondială. Cum ar fi conspirat cu OMS
Germania acuză și ea China pentru epidemia mondială. Cum ar fi conspirat cu OMS

Din decembrie 2019, China încasează acuzații din cauza propagării virusului COVID-19, provocând o pandemie. Transparența țării, lovită oricum de intesitatea bolii, a fost un alt factor care a atras săgeți asupra ei. Criticile au fost însoțite și de amenințări. ”Țara viitorului” a emis un comunicat de respingere a ”24 de acuzații false” ale politicienilor americani. Nemții pun pe masă un raport al Serviciilor de Informații germane. La cererea Chinei, OMS a ascuns detalii despre COVID-19.

Germania: China, vinovat pentru epidemia mondială. Conspirații cu OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este acuzată din nou că a făcut politică Chinei și a întârziat luarea de măsuri pentru limitarea extinderii epidemiei de COVID-19. Conform publicației germane Der Spiegel, care citează un raport al Serviciilor Federale de Informații germane, BND, președintele Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al OMS. Dialogul venea la o săptămână după ce OMS a anunțat lumea întreagă că nu există dovezi că virusul se transmite de la om la om, ca după o altă săptămână să reconsidere situația și să admită că o astfel de transmitere există, dar una limitată.

„Pe 21 ianuarie, preşedintele Chinei, Xi Jinping i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus să nu facă publice informaţiile legate de transmiterea de la om la om (a noului tip de coronavirus, n.r.) şi să amâne declararea unei pandemii. BND estimează că lipsa de transparenţă a Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotirva virusului la nivel global”, se arată în raportul serviciilor germane

OMS, ”masca diplomației”

Într-un comunicat, OMS respinge acuzațiile aduse de raportul serviciilor germane: „Dr. Tedros şi preşedintele Xi nu au vorbit la telefon pe 21 ianuarie şi nu au vorbit niciodată la telefon. Astfel de rapoarte neadevărate distrag atenţia de la eforturile OMS şi ale lumii întregi de a lupta cu pandemia de COVID-19”.

Noul raport vine după un document asemănător al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, obținut de Associated Press, în care China este acuzată că a ascuns cu premeditare amploarea pandemiei pentru a-și face stocuri de materiale de protecție și medicamente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI