Produsul retras imediat din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, trebuie aruncat de urgenţă!

Produsul retras imediat din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, trebuie aruncat de urgenţă!

O serie de comercianți cu amănuntul de top, inclusiv Lidl, au retras de urgență o serie de produse. Dacă ați cumpărat din aceste produse, returnați-le imediat, este mesajul retailerului german Lidl. Anunțul a fost publicat și de cei de la ANSVSA pe site, fiind vorba de produse din gama de deserturi.

ANSVSA anunță care este produsul retras imediat din magazinele Lidl

În ultima vreme, tot mai multe probleme au fost descoperite la o gamă de produse comercializate de retailerul german Lidl, inclusiv în Marea Britanei fiind retrase anumite produse. În cazul lanțului de magazine Lidl România, ANSVSA anunță care este produsul retras imediat din magazinele Lidl:

„Producătorul Emmi Dessert Italia S.p.a recheamă preventiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022. Ca urmare a analizării produsului, au fost depistate  urme de nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producatorul Emmi Dessert Italia S.p.a si Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.”, este anunțul dat de ASNVSA.

ANSVSA mai spune că celelalte produse din aceeași gamă, „Caribbean Style”, exceptând acest lot anunțat, nu sunt afectate. Deci pot fi cumpărate fără nicio problemă de clienții Lidl România.

ANSVSA anunță care este produsul retras imediat din magazinele Lidl
În ultima vreme, tot mai multe probleme au fost descoperite la o gamă de produse comercializate de retailerul german Lidl

În Marea Britanei, Lidl a retras mai multe produse

Așa cum spuneam la început, în Marea Britanei au fost retrse recent o gamă de produse depistate ca fiind „ingredientele nedeclarate care prezintă un risc de alergie, până la un amestesc de ingrediente care cauzează boli.”

n cazul supermarketurilor din Albion, Lidl a rechemat mai multe produse din gama produselor din pește. Mai exact era vorba de fileu de macrou afumat în stil grecesc Eridanos cu măsline și oregano cu ulei de soia. Conform celor anunțate de companie, la aceste produse a fost găsită bacteria Listeria monocytogenes.

Conform presei locale, se pare că și alte lanțuri de magazine au avut aceleași probleme la mai multe produse. În anumite cazuri, bacteriile depistate, spun specialiștii britanici, pot provoca chiar hepatita A. Deocamdată, în România cel puțin, nu au fost anunțate astfel de situații, de infectări cu bacteria Listeria monocytogenes, sau cu alte bacterii care pot provoca complicații de sănătate.

Cât despre produsul retras imediat din magazinele Lidl, compania recomandă clienților care au cumpărat produsul în cauză, să-l returneze. Odată prezentați cu bonul fiscal, clienților li se vor returna sumele aferente.

Urmăriți Playtech.ro și pe