Produsul retras de urgență din magazinele Lidl. Alertă alimentară: ‘Nu le mâncați’

Produsul retras de urgență din magazinele Lidl. Alertă alimentară: ‘Nu le mâncați’
Produsul retras de urgenta din magazinele Lidl

Toți clienții trebuie să știe care este produsul retras de urgență din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, iar cei care au cumpărat produsul alimentar sunt sfătuiți să nu îl mănânce. Unele dintre produse prezintă un risc de alergie, în timp ce altele pot cauza anumite boli. Ce se întâmplă în mai multe magazine din Marea Britanie, unde își fac cumpărăturile și foarte mulți români?

Probleme pentru LIDL Marea Britanie. Produse ce pot cauza mai multe boli, retrase de la vânzare. Mulți români fac cumpărturi acolo

O serie de supermarketuri din Marea Britanie, de unde își fac cumpărăturile și mulți români, au anunțat retrageri de produse din cauza problemelor de sănătate apărute în rândul clienților în ultimele săptămâni.

Tesco, Lidl, Co-op și Asda se numără printre supermarketurile care au anunțat retrageri de produse din mai multe motive, de la ingrediente nedeclarate care prezintă un risc de alergie, până la un amestesc de ingrediente care cauzează boli.

Hepatita A, descoperită în unele produse

În plus, unele companii alimentare au emis, de asemenea, retrageri, hepatita A fiind găsită într-un produs. Echo-news.co.uk a adunat cele mai recente retrageri de produse de care ar trebui să știe toți clienții.

Astfel, magazinele respective au anunțat că toți clienții care au cumpărat oricare dintre articolele cu probleme, trebuie să cunoască posibilele riscuri pentru sănătate.

Rechemare la Lidl

Retailerul german Lidl retrage de pe piața din Marea Britanie unul dintre produsele sale, pentru că acesta poate conține bacterii cauzatoare de mai multe boli.

Astfel supermarketul german a emis o rechemare pentru fileul său de macrou afumat în stil grecesc Eridanos cu măsline și oregano cu ulei de soia, pentru că în produs a fost găsită Listeria monocytogenes.

Ce boală provoacă aceste bacterii

Aceste bacterii pot supraviețui și chiar crește în condiții de refrigerare și pot provoca listerioză, afecțiune care poate dura până la câteva săptămâni, în funcție de severitate. Simptomele listeriozei includ febră, vărsături și dureri de cap, unele cazuri ducând chiar la convulsii.

„File de macrou afumat în stil grecesc Eridanos cu măsline și oregano cu ulei de soia.
Dimensiune pachet: 150 g
Număr lot: 01063402062022
A se consuma înainte de 02 ianuarie 2023”, sunt datele de identificare ale produsului cu probleme de la Lidl.

Probleme și la Tesco

Tesco, unul dintre magazinele din care își fac cumpărăturile mulți români, a emis un avertisment și a retras unul dintre produsele sale din cauza laptelui, care ar putea cauza un posibil risc pentru sănătatea clienților.

Mixtul de fructe și nuci de la supermarket conține lapte care nu este menționat pe etichetă, ceea ce îl face un posibil risc pentru sănătate pentru oricine are o alergie sau intoleranță la lapte sau constituenții laptelui.

Nu în ultimul rând, Hepatita A a fost descoperită în magazinele Asda din nord-vestul Angliei, North Midlands și North Wales într-un mis de fructe-Ardo Fruitberry mix.

Urmăriți Playtech.ro și pe