Tonul conservat este unul dintre cele mai versatile alimente pe care le putem avea în cămară. De obicei îl includem în sandvișuri, tortilla, pizza, salate și alte preparate. Deși este adevărat că are mai multe grăsimi și sodiu decât tonul proaspăt, acesta are și mai multe proteine. Iată cum trebuie depozitat corect.
Tonul în conservă este extrem de benefic pentru consum, fiind bogat în proteine și nutrienți esențiali organismului.
Pentru a-l conserva în mod corect, gospodinele au împărtășit câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont, iar unul dintre cele mai importante este să nu lași, niciodată, o conservă de ton deschisă în frigider, pentru binele sănătății tale.
Motivul experților este extrem de simplu. Conservele nedeschise pot fi depozitate în cămară timp de câteva luni, atâta timp cât sunt ferite de căldură și lumina soarelui.
Pe de altă parte, atunci când deschizi o conservă și nu consumi tot conținutul, poate părea o idee bună să pui o folie de plastic pe ea și să o păstrezi la frigider pentru a o folosi altă dată.
Ei bine, specialiștii îți recomandă să nu faci acest lucru, deoarece atunci când o conservă nu mai este sterilă și sigilată poate favoriza apariția ciupercilor și bacteriilor.
În unele cazuri rare, te poți confrunta cu o toxină ce poate provoca botulismul, o afecțiune rară care atacă sistemul nervos al organismului.
Conservele de ton sunt fabricate, de obicei, din aluminiu. În timp, o parte din metal este transferată în conținutul recipientului, iar acest proces este accelerat odată ce conserva este deschisă, iar oxigenul poate pătrunde fără probleme.
Citește și Alimentele iubite de români care îngrașă cel mai mult. Toți oamenii le consumă aproape zilnic
Combinația de oxigen și aciditate creează o reacție care acoperă cutia cu un material de culoare gri, ce se poate scurge în alimente. Deși este foarte neplăcut, nu este periculos. În cele mai multe cazuri, acesta afectează doar aspectul estetic al alimentelor în cauză.
Un alt risc demn de menționat este că tonul poate absorbi si alte arome, chiar dacă acoperi conserva cu folie de plastic. Deși nu reprezintă un risc, cu siguranță nu ți-ar plăcea ca tonul să fie așezat lângă ceapă, usturoi sau alte alimente care au un miros înțepător.
Trucul genial pe care ți-l recomandă specialiștii, atunci când nu poți mânca deodată tot conținutul unei conserve de ton, este să-l transferi într-un borcan de sticlă, care să fie sigilat foarte bine, pe care să-l păstrezi la frigider.
Citește și De ce să nu mai ții legumele în pungi de plastic în frigider. Greșeala uriașă a gospodinelor