Legumele sunt alimente de bază în dieta zilnică a familiilor. Dar, de multe ori facem greșeli atunci când le depozităm. Pentru a nu-și pierde nutrienții, exerții ți-au pregătit câteva sugestii care te vor ajuta să le conservi cum trebuie. Iată sfaturile de care aveai nevoie.
De fiecare dată când oamenii cumpără legume de la piață, alimentele sunt de obicei vidate în pungi de plastic. În încercarea lor de a le conserva, gospodinele iau mâncarea ambalată și o depozitează în sertarele frigiderului.
După un timp, legumele se strică și nu ne mai putem înfrupta din ele. Din fericire, există câteva trucuri domestice geniale care ne vor permite să le prelungim durata de valabilitate pentru mai mult timp.
Urmați aceste sfaturi recomandate de nutriționistul Estefanía Beltrami, foarte populară pe TikTok, pentru a vă păstra legumele în stare perfectă. Alimentele vor fi păstrate în stare bună cel puțin o săptămână, dacă vei respecta acești pași.
Citește și De ce să nu mai ții bananele și roșiile în frigider. Greșelile pe care le fac mulți români
Secretul marilor chefi bucătari este să depozitați fructele și legumele în borcane sigilate direct în frigider. Acestea rezistă de două ori mai mult decât ar fi ținute în pungi de plastic, dar nu atât de mult cât va trebui să le mănânci înainte să se deterioreze.
Când vine vorba de fructe și legume, unele ingrediente se păstrează cel mai bine în frigider, în timp ce altele se păstrează cel mai bine în dulap. Lămâile, de exemplu, rezistă de patru ori mai mult dacă sunt puse la frigider, în pungi sigilate.
În ceea ce privește fructele de pădure, care pot fi costisitoare, Charles a avut un truc la îndemână care ajută să prevină învechirea lor. Acestea se clătesc cu apă și oțet, iar apoi vor rezista 10 zile în frigider.
Citește Trucul prin care fructele și legumele rezistă și 4 luni. Cum trebuie depozitate, de fapt