14 apr. 2022 | 16:11

Produsul cosmetic care devine bombă cu ceas. De ce nu trebuie folosit des în spații închise

Utile
Produsul cosmetic care devine bombă cu ceas. De ce nu trebuie folosit des în spații închise
Produsul cosmetic ce trebuie privit și folosit mai atent de femei: este o bombă cu ceas

Multe din produsele cosmetice din diverse magazine au devenit bombe cu ceas. Există pericole ascunse în acestea de care multe femei nu știu. Specialiștii recomandă ca toți oamenii care le folosesc să fie informați cu privire la potențialele toxine din ele. De asemenea, unul din ele este periculos pentru sănătate dacă este folosit des în spații închise. Despre ce este vorba? Ce spun experții din domeniu?

Bombă cu ceas pentru sănătate: produsul cosmetic ce nu trebuie folosit în spații închise

Unghiile îngrijite sunt admirate de toată lumea, iar tocmai o manichiură impecabilă se spune că este cartea de vizită a unei femei. Pentru aceasta este nevoie de timp și răbdare, iar când nu poți ajunge la salon cu siguranță încerci să le repari sau să le faci de la 0 acasă.

Desigur că în timpul procesului trebuie intervenit cu un dizolvant imediat ce oja se întinde sau se încrețește înainte de uscare sau la scurt timp după ce se rupe una din unghii. Dizolvanții de unghii descompun oja și o dizolvă.

Agenții de îndepărtare pot fi totuși împărțiți în două categorii: cu și fără acetonă. Substanța incoloră și inflamabilă se găsește în cele mai multe soluții de îndepărtare a lacului de unghii.

Dacă este eficientă, poate fi chiar prea dură cu straturile unghiei și cu pielea din jur. Acetona ajunge în cele din urmă să deterioreze unghia și să usuce cuticulele pentru că îndepărtează uleiurile naturale ale pielii.

Sigur ți s-a întâmplat ca în timpul procesului să te înțepe mirosul ei puternic. Solventul pe care îl inhalezi ar putea avea efecte negative. Uneori se poate ajunge chiar la intoxicație.

Expunerea prelungită poate irita pielea

Cei care lucrează într-un salon sunt în pericol în acest scenariu. De asemenea, expunerea prelungită poate irita pielea, ochii și căile respiratorii superioare. Mai mult decât atât, ea duce la intoxicație în lipsa aerisirii încăperii în care este folosită.

Este recomandat să dai deschizi geamurile sau ușa locului în care lucrezi după ce îți termini treaba. În cazul în care îți faci manichiura acasă, nu este recomandat să stai foarte aproape de unghii dacă ți le ștergi singură.

Acetona este un lichid incolor cu miros caracteristic. Aceasta este utilizată ca solvent organic și ca reactant în mai multe procese. De asemenea, ea face parte din grupa cetonelor. Există multe tipuri în comerț, dar doar câteva sunt potrivite pentru uz. Este util să citești eticheta și să respecți sfaturile de mai sus.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro