Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a sancționat Lidl România pentru comercializarea unor produse fără autorizație. Obiectele au fost confiscate din magazine. De asemenea, au fost aplicate amenzi usturătoare.
De câteva zile, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat o campanie de control amplă care vizează comercializarea unor seturi de bijuterii de argint la nivelul întregii țări. Inspectorii ANPC au descoperit că produsele erau vândute la Lidl România fără autorizație.
Lidl România nu deține autorizație pentru comercializarea produselor din metale prețioase. Echipele de control de la ANPC au fost însoțite de specialiști de la Direcția de Metale Prețioase pentru a identifica și confisca produsele de argint. Ulterior, ele au fost depuse la Trezoreria locală.
De asemenea, în urma unei sesizări depusă de ANPC la Serviciul de Investigare al Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, urmează să fie confiscate și sumele obținute de către Lidl România în urma comercializării produselor de argint, potrivit ziuaconstanta.ro.
Acțiunea de verificare este în derulare, însă, până în acest moment, 63 de magazine Lidl România de la nivel național au fost controlate. Inspectorii ANPC au descoperit 619 de seturi de argint, iar majoritatea au fost deja depuse la Trezorerie după confiscare. Foarte puține obiecte au fost deja vândute.
Au fost aplicate 36 de amenzi de către comisarii ANPC pentru operatorul economic. Sancțiunile contravenționale se ridică la suma de 272.000 de lei.
Recent, oficialii de la ISU au descoperit mai multe nereguli în magazinele Lidl, Dedeman și Kaufland din Sibu. Ele au fost sancționate după o serie de controale realizate cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Astfel, specialiștii au găsit 48 nereguli în perioada 1 decembrie – 17 decembrie 2021.
Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au desfășurat controalele pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire și apărare împotriva incendiilor.
„Premergător Sărbătorilor de Iarnă, în scopul asigurării unui climat de siguranță și protecție împotriva incendiilor pentru cetățenii sibieni, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfășurat activități de îndrumare, control și informare preventivă în spaţii cu aflux mare de persoane (supermarket-uri, magazine) și unități de alimentație publică de pe raza județului Sibiu, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol ori a potenţialelor cauze de incendiu, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.