27 nov. 2023 | 22:14

Produsul care este cel mai furat de pe rafturile magazinelor. S-au pus sisteme antifurt în Spania

News
Produsul care este cel mai furat de pe rafturile magazinelor. S-au pus sisteme antifurt în Spania
Cel mai furat produs de pe raft

În ultima perioadă, uleiul de măsline a devenit protagonistul unui fenomen neașteptat în supermarketuri, unde hoții au pus ochii pe acest produs valoros. Creșterea semnificativă a furturilor a adus la luarea unor măsuri de securitate sporite pentru a descuraja infracțiunile și a proteja stocurile.

Comercianții spanioli, măsuri de precauție împotriva futului de ulei de la raft

În Spania, uleiul de măsline a devenit în mod neașteptat „aurul” de la rafturile magazinelor, cu prețuri în creștere și o incidență tot mai mare a furturilor. Impactul secetei asupra culturilor de măsline a contribuit la o majorare semnificativă a prețului acestui produs esențial în bucătărie, cu o creștere de 150% în ultimii 2 ani.

Prețul unui litru de ulei extravirgin variază acum între 8 și 14,5 euro în Spania, punând o presiune semnificativă asupra bugetelor gospodăriilor și generând o creștere a furturilor din magazine. Comercianții au fost nevoiți să ia măsuri pentru a proteja acest produs de valoare, implementând sisteme de securitate și alarme direct pe sticlele de ulei de măsline.

Aceștia susțin că popularitatea și prețul ridicat al uleiului de măsline l-au transformat într-o țintă atrăgătoare pentru hoți. Magazinele din țară s-au văzut nevoiți să instaleze sisteme antifurt sofisticate pentru a descuraja hoții și pentru a proteja uleiul de măsline, considerat acum o „comoară” în ochii infractorilor.

Fenomenul nu este limitat doar la Spania, ci se resimte și în alte regiuni unde acest produs este considerat de o calitate superioară și de neprețuit, fiind etichetat drept ”aur lichid”.

CITEȘTE ȘI: Produsele care sunt furate cel mai des din supermarketuri. Unele te vor surprinde, cu adevărat

Prețurile de pe raturile magazinelor din România, ”greu de suportat”

În timp ce uleiul de măsline devine subiectul principal al furturilor, paradoxal, uleiul de floarea-soarelui, mai căutat în România, a înregistrat o scădere semnificativă a prețului.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), uleiul de floarea soarelui a înregistrat o ieftinire semnificativă de aproximativ 25%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

În ciuda acestei scăderi subtstanțiale, oamenii continuă să resimtă impactul prețurilor ridicate în cumpărăturile lor zilnice. În luna mai, INS a raportat o scumpire de 1,20%, reprezentând o inversare notabilă față de tendința descendentă actuală. Datele arată că în februarie, uleiul de floarea soarelui era mai scump cu 29%, iar în ianuarie, scumpirile ajunseseră la 34,35%.

Cu toate acestea, consumatorii resimt în continuare presiunea prețurilor ridicate, fiind pusă sub semnul întrebării aceste impact economic negativ în piața alimentară.

”- Este foarte scump, la salariile de le-avem, de nimic, este scump.
– Cel de măsline?
– Ăla nici nu mai spunem! Este exagerat de scump”, a afirmat un cumpărător.

CITEȘTE ȘI: De câte ori poți refolosi uleiul de măsline, de fapt. Specialiștii au dat răspunsul exact

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Capital.ro
1 Mai, Ziua Muncii. Cum a apărut această sărbătoare și ce semnificație are
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro