30 aug. 2023 | 20:56

Produsul adorat de români, retras de urgență din supermarketuri. Inspectorii sanitari avertizează

News
Produsul adorat de români, retras de urgență din supermarketuri. Inspectorii sanitari avertizează
Cine a cumparat produsul trebuie sa il duca inapoi de urgenta

Un produs cumpărat masiv de toți românii a fost retras de urgență din supermarketuri, iar inspectorii sanitari îi avertizează pe toți cei care l-au cumpărat să nu îl consume, ci să îl returneze în magazinul de unde l-au cumpărat.

Avertisment ANSVA pentru cei care au cumpărat acest produs

Este vorba de un lot de sferturi posterioare de pui congelate, produse în Polonia. Cei care l-au cumpărat trebuie să îl aducă înapoi în magazine, pentru că acesta este infectat cu Salmonella. 

Oamenii care au cumpărat produsul ”Sferturi posterioare de pui congelate”, la 10 kilograme, cu numărul de lot 228/3/23, cu data de expirare 16.08.2025 și produs de Cedrob S.A sunt sfătuiți să nu consume produsul și să îl aducă înapoi în magazine, pentru că s-a decis rechemarea produsului, conform Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Cine a cumpărat acest produs trebuie să nu îl consume

Locurile din care românii ar fi putut cumpăra puiul cu salmonella

Citește și: Roşii cherry, contaminate cu Salmonella. Specialiştii atrag atenţia de un an, însă tot sunt cumpărate

Cei care au achiziționat produsul trebuie să îl ducă înapoi cu bonul fiscal.

Consumul unui produs infectat cu Salmonella poate duce la toxiinfecții alimentare care se manifestă prin tulburări gastrointestinale uneori însoțite de febră în primele 48 de ore de la consum.

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat în baza bonului fiscal“, se arată în mesajul producătorului, transmis de ANSVSA.

Pui cu Salmonella la vânzare – cazuri în Europa

Oficialii europeni din domeniul sănătății publice au înregistrat minim 134 de cazuri de salmoneloză, despre care se crede ca ar avea legătură cu consumul de carne de pui infectată. 

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunțat astăzi, 30 august, că 10 țări din UE au aportat cazuri de infectare u bacteria Salmonella. Mai mult, o persoană a murit în Austria din cauza acestei infecții.

Cazurile au fost raportate în perioada ianuarie – august 2023.

Mai exact, au fost raportate 97 de cazuri de infecții cu Salmonella Enteritidis ST11 cu date de recoltare începând din mai. Până la data de 25 august 2023, au fost raportate cazuri în Austria (6), Belgia (6), Danemarca (22), Finlanda (5), Franța (19), Germania (1), Irlanda (12), Țările de Jos (12), Norvegia (9), Slovenia (3) și Suedia (2), atât cu izolate recente (din 2023), cât și cu izolate istorice, strâns înrudite genetic. 

Citește și: Produs din pui, retras de urgență de pe piață. Pericolul descoperit în carne. Nu o consumați!

În Danemarca, majoritatea celor 19 cazuri intervievate au raportat că au consumat kebab sau pizza care ar fi putut conține carne de pui ca ingredient, înainte de apariția simptomelor. 

În Austria, două dintre cele cinci cazuri intervievate au declarat că au consumat kebab de pui în decurs de șapte zile înainte de debutul simptomelor, iar două cazuri au raportat că au consumat alte feluri de mâncare cu pui (burrito cu pui și șnițel de pui), conform ECDC.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Busu, despre prognozele meteo pe care le prezintă: Nu toate sunt adevărate
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
BANI ÎN PLUS de SĂRBĂTORI pentru ROMÂNI! SUMELE intră DIRECT PE CARD
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro