Produsele din bucătărie care nu trebuie ținute mult timp în dulap. Preparatele nu vor mai ieși la fel de gustoase

Produsele din bucătărie care nu trebuie ținute mult timp în dulap. Preparatele nu vor mai ieși la fel de gustoase
Ce alimente nu trebuie să ții prea mult timp în bucătărie

Cu toții cumpărăm alimente de care nu avem nevoie pe moment, însă le punem în dulap în caz de rezervă. Câteodată uităm de ele, însă majoritatea nu trebuie să le păstrăm pentru foarte mult timp.

Ce produse nu trebuie să ții mult în dulap

Unele lucruri pe care le-am depozitat pot dura mult, precum conserve, însă altele își pot pierde proprietățile foarte repede. Mai mult de atât, ne pot pune și sănătatea în pericol dacă le consumăm. De multe ori, dacă vedem că produsul arată ca și nou, ignorăm data de expirare, chiar dacă știm că este o greșeală.

  • Usturoiul

Fiecare gospodină are o cutie mică cu usturoi undeva în bucătărie. Dă un gust extraordinar mâncărurilor și este folosit pentru sosuri, supe sau o mulțime de alte preparate. Cu toate acestea, dacă stă în dulap mai mult de jumătate de an, își pierde din proprietăți. Dacă este uscat ar trebui să-l aruncați.

  • Ceaiul și cafeaua

Cafeaua și ceaiul nu lipsesc din casele noastre niciodată. Dacă nu sunt deschise, rezistă mult timp, însă dacă nu sunt bine sigilate și stau mai mult de șase luni în cămară, pot pierde din miros și gust, așa că cel mai bine ar fi să cumpărați doar cât consumați.

Aceste alimente își vor pierde din proprietăți dacă stau prea mult în dulap

  • Zahăr și dulciuri

Zahărul se poate contamina ușor și se întărește destul de repede dacă îl lași desigilat. Ciocolata neagră poate rezista chiar și doi ani dacă este bine depozitată și învelită în folie de aluminiu. Pe de cealaltă parte, ciocolata cu lapte își păstrează gustul doar câteva luni.

  • Făină, drojdie și praf de copt

Sunt esențiale pentru pâine și prăjituri, însă, de cele mai multe ori, nu folosim toate ingredientele și mai rămân din ele. Nu se strică și le poți folosi în continuare, însă își pierd extrem de mult din proprietăți, iar mâncarea nu va avea același gust.

  • Condimentele

Poate că nu ai folosit un condiment de mult și ai uitat de el. Este în regulă, deoarece nu își pierde caracteristicile atât de ușor, dar de-a lungul anilor vor pierde din gust și miros, iar rezultatul nu va mai fi același, ca și în cazul făinii sau drojdiei.

  • Mâncarea la conservă

Mâncărurile la conservă sunt alimentele care rezistă cel mai mult. Cu toate acestea, au și ele o dată de expirare care trebuie respectată. De asemenea, conservele care sunt în stare proastă nu mai păstrează alimentele la fel. Poți suferi chiar și toxiinfecții alimentare.