Institutul Național de Sănătate Publică a propus o listă cu câteva preparate culinare pentru elevii din școli. Felurile de mâncare conțin produse proaspete, bio, fără conservanți sau aditivi, iar opțiunile sunt destul de atrăgătoare pentru elevi. Ce feluri de mâncare pot servi elevii în școli în acest an?
Preparatele culinare propuse pentru elevii din sistemul de învățământ ar putea fi o alegere foarte bună, dacă se va respecta. Ideile propuse de membrii institutului ar trebui să echilibreze situația consumării alimentelor nesănătoase de către copii. Procentul de obezitate în rândul tinerilor crește de la an la an, mâncarea nesănătoasă și alimentele de tip fast-food reprezentând o masă principală, aproape zilnic
Sufleu de broccoli cu brânză, cartofi franțuzești sau quinoa cu legume se numără printre felurile de mâncare recomandate de INSP pentru masa elevilor. Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ vrea să ofere un preparat sănătos tuturor elevilor și să aducă și o educație culinară sănătoasă.
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2021 privind aprobarea continuării acestui program în învățământul preuniversitar de stat au apărut în Monitorul Oficial.
Câteva idei de meniu au apărut pe pagină oficială a siteului Institutului Național de Sănătate Publică: