Produsele celebre în comunism care au reapărut în magazine. Românii le foloseau des, erau cele mai ieftine

Produsele celebre în comunism care au reapărut în magazine. Românii le foloseau des, erau cele mai ieftine
Ce produse de pe timpul comunismului au reaparut in magazine

Am aflat care sunt produsele celebre în comunism care au reapărut în magazine. Românii le foloseau des pentru că erau cele mai ieftine. Așadar, care sunt produsele care au dispărut de ani buni, pentru ca să apară acum la vânzare?

Aceste produse dispărute din magazine de foarte mulți ani revin la vânzare. Erau folosite de către toți românii

Țigările preferate ale românilor din perioada comunistă, dispărute de pe piață de zeci de ani, revin în magazine.

Este vorba despre celebrele mărci Carpați, țigările săracului înainte, și Snagov, țigările acelora care aveau bani mai mulți.

Vechile mărci de țigări românești, promovate pe rețeaua socială

Imagini cu pachetele de ţigări revenite după ani buni pe piaţa românească au fost făcute publice pe Facebook de Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, care a făcut şi o poezioară pentru a le promova.

„Nu mai fumaţi ţigări Kent,
Că rămâneţi… ştiţi voi,
Fumaţi doar ţigări Carpaţi,
Ca să deveniţi bărbaţi.
Na, c-au reapărut!”, a scris Cristian Vasilcoi pe rețeaua socială.

Acum Carpați și Snagov nu se mai produc în România. În ce țară sunt fabricate, de fapt

Ţigările Carpaţi şi Snagov au dispărut de pe piața din România cu ani mulți în urmă, iar acum, celebrele mărci românești nu mai sunt fabricate în România, ci în Germania, după cum se poate vedea în galeria foto.

Astfel, un pachet de Carpați sau de Snagov costă 18 lei, un preț şi cu 7 lei mai mic decât al țigărilor premium comercializate pe piața românească. În timp ce Carpați se găsește pe piață în variantele Red și Blue, țigările Snagov sunt produse în variantele Blue și Silver.

Când au dispărut țigările Carpați de pe piață

Ţigările Carpaţi au încetat să mai fie produse în țara noastră în anul 2014, când firma Galaxy Tobacco, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, a intrat în insolvenţă.

Pe timpul comuniștilor, țigările Carpați erau considerate țigările săracului, astfel că un pachet costa 3,75 de lei. Carpațiul era produs la Sfântul Gheorghe și Râmnicu Sărat.

De ce preferau românii țigările Carpați produse în fabrica din Sfântu Gheorghe

Cele de Sfântu Gheorghe erau preferatele românilor, pentru că tutunul era mai bun, astfel că țigările fără filtru ardeau mai bine. O țigaretă Carpați avea dimensiunea de 70 de milimetri şi venea ambalată în pachete din hârtie fină.

De asemenea, Snagov erau țigările celor care aveau venituri mai mari, întrucât un pachet costa 10.75 de lei, aproape cât 3 pachete de Carpați.