Produsele din perioada comunistă care intră din nou pe piaţă. Românii care vor da lovitura cu afacerea asta

Produsele din perioada comunistă care intră din nou pe piaţă. Românii care vor da lovitura cu afacerea asta
Produse din perioada comunistă care intră din nou pe piața din România.

Unele produse știute din vremea comunistă intră din nou pe piață. O afacere din perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu reînvie în România. Un om pasionat de bucătăria și istoria românească pune la dispoziție tuturor anumite produse care au fost des consumate de mulți în vremurile apuse. Despre ce este vorba și în ce oraș este magazinul de unde poți achiziționa anumite lucruri de dragul nostalgiei?

Amintiri din comunism: produse care intră din nou pe piața din România

Caius Merșa este un antropolog culinar. Aceasta urmează să reînvie o afacere comunistă din România cu produse deja bine știute de români. Bărbatul este pasionat de bucătărie și istoria românească. Cel din urmă își dorește să scoată din nou la vânzare un produs pe care toată lumea în consuma.

Fostul concurent de la emisiunea ,,Chefi la cuțite” a început demersurile pentru a reînvia o afacere comunistă. Mai exact, bărbatul a înregistrat la OSIM brand-ul și vrea să redeschidă Lacto Bar original în Timișoara. El și-a propus ca totul să fie gata pentru cumpărători până la începutul anului 2023.

Lacto Bar era un brand românesc de restaurante sau localuri cu autoservire care a apărut la finele anilor ’60. Bucureștenii s-au bucurat de el prima oară, ulterior a început să își facă apariția peste tot în țară. Românii își puteau achiziționa de aici lactate: lapte, lapte bătut, iaurt, chefir.

Mai mult decât atât, clienții aveau la dispoziție și autoservire cu produse preparate pentru micul dejun sau prânz precum: omletă, crenvursti cu muștar, mămăligă cu brânză și smântână ori orez sau gris cu lapte. Tot aici mai erau disponibile produse de patiserie, care erau servite de oameni la mese înalte, fără scaune.

,,Iaurtul ăla nu era deloc bun, dar astăzi știm să facem un iaurt foarte bun”

„Nu vreau să dezamăgesc, dar atunci când eram înfometați până peste măsură, dacă îți permiteai să te duci să mănânci în centru, ziceai că e cel mai bun din lume. Și nu era cel mai bun. Era un iaurt de doi lei. Dacă cineva ți-ar aduce acum iaurtul ăla și ți l-ar da să-l mănânci, ai rămâne dezamăgit.

Nu a fost un gust extraordinar, doar că nu aveai cu ce să compari. Știm ce vremuri erau. Omului flămând îi place orice. Repet, iaurtul ăla nu era deloc bun, dar astăzi știm să facem un iaurt foarte bun”, a transmis Caius Merșa despre afacerea pe care dorește să o pornească până în 2023, potrivit adevărul.ro. 

Urmăriți Playtech.ro și pe