Produsele care au fost retrase de urgență din Kaufland România. Toți clienții trebuie să afle

Produsele care au fost retrase de urgență din Kaufland România. Toți clienții trebuie să afle
Kaufland îngheață prețurile a peste 1.000 de produse

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat că urmează să retragă două produse din magazinele Kaufland. Lanțul celebru de supermarket-uri a subliniat că va face asta „voluntar și preventiv”. Decizia a venit după ce ANSVSA a găsit o serie de nereguli în legătură cu cele două produse. Ce detalii trebuie să știe toți clienții și ce nu vor mai găsi în magazinele menționate?

Kaufland retrage două produse: decizia ANSVSA

Kaufland România a anunțat că va retrage ,,voluntar și preventiv” două produse de pe rafturile supermarket-urilor. Decizia a venit după ce ANSVSA a descoperit o serie de nereguli.

Clienții nu vor mai putea cumpăra de la acest magazin sucul de mere și de vișine la 3 litri marca ,,Vreau din România”, comercializată exclusiv la Kaufland.

Inspectorii ANSVSA au indicat faptul că s-au depășit valorile admise pentru patulină. Instituția le-a recomandat cumpărătorilor care au apucat să pună în coș astfel de băuturi să NU le consume și să le aducă înapoi în magazine pentru a-și primi banii înapoi.

,,Clienții care au achiziționat produsul mai sus sunt rugați să acorde atenție acestei informări”

,,În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.

Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume.

Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au detaliat autoritățile în cadrul unui mesaj al Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Unde a fost descoperită?

Patulina este o micotoxină solubilă în apă. Aceasta este prezentă în mod normal în diverse produse alimentare și reprezintă de cele mai multe ori o problemă de siguranță alimentară.

Patulina a fost descoperită drept contaminant în diferite fructe precum: pere, caise, piersici și struguri. De asemenea, ea a fost indicată și în cereale, legume și alte alimente mucegăite.

,,Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.

Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact”, mai arată mesajul oficial.